HIT VIDEO U SRPSKIM ŠKOLAMA: Evo kako naši đaci uče kineski! (VIDEO)

U Užičkoj gimnaziji pet učenika uči kineski jezik kao izborni predmet. Nastavu im drži 25-godišnja Kineskinja Cjang Meng Žong, a da li je jezik težak procenite sami

  • 8

U Užičkoj gimnaziji kineski jezik je izborni predmet, a prema rečima čitaoca Telegrafa, Mladena Rabasovića (15), za sada ga uči pet đaka.

Nastavu im trenutno drži 25-godišnja Kineskinja Cjang Meng Žong, nastavnica kojoj je Vlada u maju našla stan u ovom gradu i obezbedila mesto profesora u jednoj od najstarijih gimnazija u Srbiji.

- Divno se zabavljamo učeći kineski jezik! Na prošlom času smo čak pili i čaj kao Kinezi! Mislio sam da je mnogo teži, međutim, ispostavilo se da i nije tako težak kako se priča - objašnjava za Telegraf 15-godišnji Mladen dodajući da je glavni razlog zašto se odlučio za ovaj izborni predmet baš to što je hteo da vidi da li je istina da je "kineski nemoguće naučiti, i da ga dobro ne znaju ni Kinezi, a kamoli drugi narodi".

Učenici koji su izabrali kineski jezik kao izborni predmet, učiće ga četiri godine, a nastavnik će im se menjati na svakih godinu dana.

Da li je ovaj jezik težak za savlađivanje, ostavljamo vam da procenite na osnovu videa zabeleženog na času kineskog jezika u Užičkoj gimnaziji.

Pogledajte video:

(Katarina Vuković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA