KRVAVO U SOMALIJI: Samoubice i ekstremisti usmrtili 10 ljudi!

Automobil-bomba eksplodirao je na ulazu u bazu u gradu Beledvejn kod granice sa Etiopijom, a zatim su ekstremisti upali u objekat vojne baze i zapucali. Beživotna tela su razbacana okolo i još uvek se ne zna ukupan broj mrtvih

  • 0

U kombinaciji samoubilačkog napada i upada boraca ekstremističke grupe Al Šabab na bazu Afričke unije u Somaliji, danas je ubijeno najmanje 10 ljudi, javljaju svetske agencije.

Automobil-bomba eksplodirao je na ulazu u bazu u gradu Beledvejn kod granice sa Etiopijom, a zatim su ekstremisti upali u objekat vojne baze i zapucali, javila je agencija AFP s lica mesta i navela da su beživotna tela razbacana naokolo i nije moguće reći koliko ima ubijenih. Bi-Bi-Si navodi da za sada ima najmanje 10 ubijenih.

Izveštač Bi-Bi-Sija Mohamed Moalimu navodi da je napad izvršen na vojnu bazu u kojoj su smešteni vojnici iz Ðibutija, pripadnici međunarodnih snaga Afričke unije (AMISOM) i somalijski policajci. Grupa Al Šabab potvrdila je da su njihovi borci odgovorni za današnji napad.

Somalijski predsednik Hasan šeik Mohamud danas je uputio saučešće svima koji su pogođeni "upadom terorista na policijsku stanicu u Beledvejnu".

- Moj prioritet je da uputim svoje lično saučešće porodicama žrtava i drugima pogođenim ovim glupavim napadom. Misija AMISOM i somalijske snage podjednako su platilie visoku cenu za svoju ulogu u stabilizaciji hrabre Somalije. Vlada se obavezala da će eliminisati pretnju Al Šababa - navodi se u poruci predsednika koja je objavljena na lokalnom sajtu Vararka Somalia.

Prošlog meseca u istom gradu, ista grupa ekstremista izvršila je samoubilački napad na popularni gradski kafić kada je ubijeno 16 ljudi i 30 je ranjeno. Grad Beledvejne se smatra za strateški grad na 30 kilometara od granice sa Etiopijom na glavnom putnom pravcu ka prestonici, Mogadišu.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA