Evo šta je Rade Marković rekao o ubistvu Ćuruvije!

Marković pozvao svoju suprugu i rekao da policajci nemaju nameru da mu se skinu s grbače. Ona mu je na to odgovorila da će, ukoliko policajci naprave još jedan pogrešan korak, 15 tajnih dosijea objaviti u medijima

  • 9

Komisija za istraživanje ubistava novinara došla je do saznanja da Radomir Marković, bivši direktor Resora državne bezbednosti, poseduje 15 tajnih dosijea, čijim objavljivanjem preti!

Članovi Komisije pokušali da razgovaraju s njim povodom novih saznanja o njegovoj ulozi u ubistvu Slavka Ćuruvije. Međutim, Marković nije želeo da se izjašnjava o navedenim činjenicama i okolnostima, ali je zatražio da razgovara s jednim članom Komisije. Ceo razgovor je dokumentovan izveštajem, s čim je upoznat i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, koji podržava rad Komisije.

U razgovoru koji je dokumentovan kroz izveštaj člana Komisije Marković je, između ostalog, rekao sledeće:

- Policajci koji su s njim razgovarali previše su "nisko rangirani" i zato veruje da će ga izigrati ako im pomogne, a da on zauzvrat ima čvrsta obećanja da će mu se pomoći i da će izaći sledeće godine na osnovu primene zaštite zakonitosti ili pomilovanjem, a da je o tome već razgovarao sa savetnikom predsednika Republike Oliverom Antićem. Osuđeni Marković mi je, takođe, rekao da je odmah nakon razgovora s policijom pozvao svoju suprugu Ivančicu i da joj je rekao sledeće: "Oni (misleći na policiju) su bili ponovo ovde i bili su vrlo bezobrazni i nemaju nameru da mi se skinu sa grbače" - navodi se u izveštaju tog člana Komisije.

Njegova supruga Ivančica je navodno na sve to odgovorila da joj je muka od svega, da joj je prekipelo, i da će se ako "oni" naprave samo još jedan korak, preseliti u Zagreb, a da će 15 tajnih dosijea koje poseduje, a koje joj je Marković dao, objaviti u svim evropskim novinama, i još negde, ona zna gde.

- Takođe, osuđeni Marković naglašava da u vezi s tim dosijeima nije pristao na nagodbe s bivšim ministrom policije Dušanom Mihajlovićem, načelnikom RDB-a Goranom Petrovićem i njegovim zamenikom Zoranom Mijatovićem, dok je bio u pritvoru u Okružnom zatvoru u Beogradu, kao ni na nagodbu s tužiocem Haškog tribunala Džefrijem Najsom u Hagu, kada je svedočio na suđenju bivšem predsedniku Republike Slobodanu Miloševiću - navodi se dalje u izveštaju.

Izveštaj kojim je dokumentovan ovaj razgovor Komisija je dostavila specijalnom tužiocu za organizovani kriminal Miljku Radisavljeviću. Oni očekuju da će Radisavljević moći da utvrdi o kojim dosijeima je reč, kao i da li su i na koji način otuđeni iz prostorija Resora državne bezbednosti i gde se sada nalaze. Takođe, Komisija navodi da treba utvrditi ko je to učinio, ali i da pokrene postupak protiv počinilaca.

- O ovome je obavešten i Biro za koordinaciju rada obaveštajnih službi i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić - navodi se u saopštenju ove Komisije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA