Zagrebačka IT kompanija sklopila ugovor od milion dolara!

"Pet minuta" iz Zagreba sklopila ugovor sa "Rapsodijem" po kojem će razvijati zvanične Ajfon i Android aplikacije za slušanje muzike za ovu firmu i njihov evropski brend Napster

  • 3

Zagrebačka kompanija "Pet minuta" koja se bavi internet poslovanjem zaključila je ugovor vredan milion dolara sa Rapsodijem, jednim od najpoznatijih servisa za slušanje muzike putem interneta! Ovi Zagrepčani imaće zadatak da razviju zvanične Ajfon i Android aplikacije za slušanje muzike za Rapsodi i njihov evropski brend Napster.

Ovu kompaniju su osnovali Saša Šarunić i Viktor Marohnić, danas je na njenom čelu vodi Luka Abrus, poznata je po izradi mobilnih aplikacija kako za domaće tako i za strane klijente.

Upravo je u radu za Vodafone i Real, bivšeg vlasnika Rapsdija, Pet minuta zabeležio značajan rast i visoku poziciju na Deloitovom popisu najbrže rastućih tehnoloških kompanija u regionu. Marohnić je za Netokraciju rekao kako su projekat dobili na preporuku klijenta.

- Nakon toga smo, umesto da prezentujemo kompaniju preko video-konferencije, odleteli u Sijetl na sastanak od sat i po i prezentovali kompaniju uživo. Mislim da je ključ bio što smo pokazali da smo proaktivni i zagrejani za projekat - rekao je Marohnić.

Pet minuta će svojim iskustvom omogućiti Rapsodiju i Napsteru još brži rast, dok će ugovor vredan milion dolara u prvoj godini omogućiti zagrebačkoj kompaniji da zaposli niz novih inženjera. Oni planiraju da već naredne godine samo za taj projekat zaposle deset novih developera.

(Telegraf.rs / Izvor: Netokroacija.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA