Gašenje Železare je poslednja opcija

- Poslednjih dana, od kako je Ministarstvo privrede najavilo da u budžetu za narednu godinu neće biti subvencija za Železaru, mediji spekulišu o mogućim rešenjima za ovo preduzeće koje je sada u vlasništvu države - kaže savetnik ministra privrede Aleksandar Stevanović

  • 2

Železara Smederevo predstavlja jedan najvećih privrednih problema u zemlji, ali gašenje te kompanije je, ipak, poslednja opcija, izjavio je savetnik ministra privrede Aleksandar Stevanović.

- Gašenje Železare je poslednja opcija, ali jeste opcija. Problem je težak i treba da kao društvo razmislimo šta su najbolje opcije - rekao je Stevanović Tanjugu.

Poslednjih dana, od kako je Ministarstvo privrede najavilo da u budžetu za narednu godinu neće biti subvencija za Železaru, mediji spekulišu o mogućim rešenjima za ovo preduzeće koje je sada u vlasništvu države.

Ministar privrede Saša Radulović je u više navrata rekao da postoje zainteresovani investitori za Železaru, ali da niko neće ući u preduzeće koje je u haosu, odnosno u kome se ne zna kolika je vrednost kapitala i potraživanja. Lična karta ovog preduzeća nije dostavljena ministarstvu ni dva meseca nakon što je zatražena.

- Ne treba gledati samo na to šta je interes lokala i tražiti kratkoročna rešenja, već gledati interes celog društva i tražiti dugoročna rešenja - dodao je Stevanović za Tanjug.

- Da li je poenta da pokušavamo da po svaku cenu imamo sve, ili da nađemo realistično rešenje na duži rok i probamo kao društvo da razmišljamo duže od jedne godine ili jednog izbornog ciklusa... To bi bilo najbolje i da se ne zanosimo stvarima koje su se pokazale da nisu dobre - naveo je Stevanović.

On je naveo da nije trebalo da dođe do pokretanja proizvodnje pre nekoliko meseci, i da je to, prema njegovom mišljenju, "bio čist politički marketing".

- Trebalo bi dobro razmotriti šta su mogućnosti, i ne posmatrati problem u kontekstu jedne ili dve godine, već u kontekstu 10 godina i biti krajnje realan kakve su tendencije na svetskom tržištu - kazao je on.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mladen

    19. novembar 2013 | 19:46

    u poslednjih 100 godina u Picburgu je zatvoreno vise desetina i po nekoliko puta vecih zelezara i celicana od ove u Smederevu..

  • Правдa

    20. novembar 2013 | 09:12

    Kome treba ta celicana?Izgleda ce seljaci morati da se vrate na selo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA