Najezda miševa u najvećoj robnoj kući u Evropi (VIDEO)

"Galeri Lafajet" ima 70.000 kvadratnih metara komercijalnog prostora i 25 miliona posetilaca godišnje, ali pod 100 godina starom staklenom kupolom vrvi i od miševa

  • 4

Čuvena francuska robna kuća "Galeri Lafajet" suočava se sa pravom najezdom miševa.

Sa svojih 70.000 kvadratnih metara komercijalnog prostora i 25 miliona posetilaca godišnje, "Galeri Lafajet" je najveća robna kuća u Evropi.

Ono što, međutim, javnost ne zna je to da prostor pod njenom 100 godina starom staklenom kupolom vrvi ne samo od kupaca, već i od miševa.

- "Centrala" im je u kuhinji kafea i u menzi za zaposlene - kazala je Korin Visbek, predstavnica "Galeri Lafajeta".

Izgleda da su pariski miševi posebno inteligentni, jer vešto uspevaju da izbegnu "minsko polje" klopki kojih ima svuda u robnoj kući.

- Na sve strane smo postavili klopke, u odeljenju sa cipelama, u skladištima, pa čak i u novogodišnjem izlogu - navela je u izjavi za list "Parizijen" Visbek.

Uprava pariske robne kuće tvrdi da čini sve da se reši nezgodnih glodara koji su se toliko namnožili da predstavljaju pravu pošast i opasnost po zdravlje zaposlenih i kupaca.

- Ovo je stara zgrada i problem je teško rešiti - istakla je Visbek.

Stručnjaci za deratizaciju procenjuju da u Parizu živi oko šest miliona miševa, a ima ih svuda - u zgradama, prodavnicama, u ekskluzivnim restoranima, u Jelisejskoj palati, u palati Matinjon (rezidenciji francuskog premijera).

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA