POD ROTACIJOM: Vozač Vlade automobilom za 20 sekundi napravio 4 prekršaja! (VIDEO)

Za sada nepoznati vozač Vlade službenim automobilom i s upaljenim blinkerima ispred zgrade u Nemanjinoj za veoma kratko vreme načinio je više saobraćajnih prekršaja

  • 8

Vozač Vlade Srbije u jednom danu za samo 20 sekundi, koristeći službeno vozilo i rotaciona svetla, načinio je tri saobraćajna prekršaja! Za to je po Zakonu o saobraćaju zaprećena kazna od 30 do 60 dana zatvora, 15 kaznenih poena i oduzimanje dozvole na 9 meseci.

Kako se na vidi na snimku okačenom na internet sajtu web.tv, službeno vozilo Vlade nepoznatih registracija ispred zgrade u Nemanjinoj 11, 15. novembra u 12.10 staje na šine, ali u potpuno suprotnom smeru. Iako mu u susret dolazi tramvaj, "audi" se ne pomera.

U jednom trenutku, vozač pali crveno-plave blinkere koji se nalaze na zadnjem staklu i na prednjem braniku i kreće! Iako je na semaforu crveno svetlo, vozač nijednog trenutka ne koči, već skreće levo u Ulicu kneza Miloša, iako je to strogo zabranjeno!

Ovakvom vožnjom ovaj vozač je za samo 20 sekundi napravio čak četiri saobraćajna prekršaja: vožnja šinama, vožnja suprotnim smerom, prolazak kroz crveno svetlo na semaforu i nepropisno skretanje.

Ovo ponašanje vozača u centru Beograda, prema Zakonu o saobraćaju, smatra se nasilničkom vožnjom.

Prema rečima Damira Okanovića iz Komiteta za bezbednost saobraćaja, ovo je skandalozno ponašanje koje kalja ugled države.

- To što je uključio blinkere, odnosno signalizaciju, ne daje mu nikako za pravo da se ovako ponaša. Poznato je da vozači službenih automobila, po izlasku s parkinga Vlade izađu direktno na šine u suprotan smer i onda skreću gde hoće. Ovo je zaista zabrinjavajuće. Iako se ne vidi broj registracije, od Vlade očekujem da istraži ko je u to vreme mogao da napravi prekršaj i da se najoštrije kazni - kaže za 24 sata Damir Okanović.

Borbu protiv zloupotrebe blinkera i rotacionih svetala pokrenuo je prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, a tu inicijativu podržali su i mnogi ministri u kabinetu Ivice Dačića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русија

    20. novembar 2013 | 10:52

    Па та светла му и служе да би у неким хитним ситуацијама имао право да крши прописе и стигне што је брже могуће на одређено мјесто ! Код нас се често у свему бркају бабе и жабе ! Јер кад би поштовао прописе и возио ограниченом брзином чему би му и служила та светла ???? Треба да видите како немачка полиција вози под ротационим светлима и дали стају на црвено !!! Е , сад наравно ово писање се не односи на честу злоупотребу " привилегија" која је код нас честа појава ! можда је господин возач журио да уплати тикет или на клоњу.

  • Ciganin sam

    20. novembar 2013 | 11:05

    Verovatno zuri na vruc burek!

  • gde je pravda

    20. novembar 2013 | 10:26

    U srbiji se sve moze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA