• 1

Carinici zaplenili dela poznatih srpskih slikara

Carinici su na Horgošu sprečili krijumčarenje šest ulja na platnu čiji je autor Miloš Šobajić i šest setova štampanih grafika sa originalnim potpisom Vladimira Veličkovića

  • 1

Carinici su na graničnom prelazu Horgoš sprečili krijumčarenje šest ulja na platnu, čiji je autor Miloš Šobajić i šest setova štampanih grafika sa originalnim potpisom Vladimira Veličkovića, saopštila je Uprava carina.

 

Carinici su 19. novembra na Horgošu sprečili krijumčarenje šest ulja na platnu, čiji je autor Šobajić i šest setova štampanih grafika sa originalnim potpisom Veličkovića, a dela su otkrivena na ulazu u zemlju, u automobilu "citroen xsantia", beogradskih registarskih oznaka, kojim je iz Pariza u Beograd putovao bračni par.

 

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave carinskoj kontroli, odgovorili su da imaju samo lični prtljag i stvari koje su kupili za decu.

 

Detaljnom kontrolom vozila u prtljažniku ispod kesa sa kupljenom garderobom za decu i ličnih stvari pronađena je slika koja je bila okrenuta na naličje, a za koju je vozač tvrdio da je poster.

 

 

Daljim pregledom ustanovljeno da se na dnu prtljažnika nalaze još četiri slike koje su bile složene jedna preko druge, a na pitanje carinika koliko vrede, putnik je odgovorio da svaka vredi oko 100 evra.

 

Jedna slika je bila umotana u rolnu obmotanu folijom, a putnik je i za nju tvrdio da se radi o posteru.

 

Carinik je nastavio kontrolu i u torbama pronašao fascikle sa fakturama za navedene slike.

 

Fakture je izdala umetnička galerija iz Pariza i u njima se navodi da je ukupna vrednost otkrivenih slika 25.300 evra.

 

 

Pronađeno je, takođe, i šest setova po tri komada, ukupno 18, štampanih grafika na blok papiru sa orginalnim potpisom Vladimira Veličkovića. Vrednost štampanih grafikea nije utvrđena.

 

Ovaj 51-godišnji Beograđanin je izjavio da su sve slike nastale u Parizu i da prvi put ulaze u Republiku Srbiju.

 

Pošto vrednost otkrivenih slika prelazi jednu trećinu vrednosti vozila, i ono je privremeno zadržano do okončanja prekršajnog postupka, navedeno je u saopštenju.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok