ILIĆ: Novi zakon o gradnji doneće poslove od dve milijarde evra!

Novi zakon predviđa izdavanje građevinske dozvole na jednom šalteru u periodu do 30 dana i dozvola će u startu biti besplatna, i plaćaće se sukcesivno do dobijanja upotrebne dozvole

  • 4

Novi zakon o planiranju i izgradnji omogućiće realizaciju projekata vrednih oko dve milijarde evra, izjavio je danas ministar građevine Velimir Ilić na početku javne rasprave o nacrtu tog zakona.

Ilić je rekao da bi Zakon o uređenju prostora i izgradnji trebalo da bude usvojen do kraja ove godine, jer će u suprotnom, kako je upozorio, biti izgubljen dobar deo građevinske sezone, s obzirom na to da parlament ne radi do marta.

Novi zakon predviđa izdavanje građevinske dozvole na jednom šalteru u periodu do 30 dana i dozvola će u startu biti besplatna, i plaćaće se sukcesivno do dobijanja upotrebne dozvole, naveo je Ilić.

Takođe, naknada za uređenje građevinskog zemljišta će se plaćati samo za ono što je lokalna samouprava stvarno uložila u infrastrukturno opremanje određene lokacije, dodao je Ilić.

Ilić je kazao da je ove godine Ministarstvo građevine izdalo građevinske dozvole za poslove vredne oko tri milijarde evra i da će novi zakon omogućiti izdavanje dozvola za još dve milijarde evra.

(Telegraf.rs/ Izvor: RTS, Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesalomivi

    20. novembar 2013 | 14:13

    Ma ne znam koga ovaj laze vise i ko moze da mu poveruje u bilo sta ?

  • dalibor

    20. novembar 2013 | 14:12

    Taman neko milionce da strpate u dzep lopovi!

  • Зоран

    23. novembar 2013 | 19:01

    Одувек је важило правило за паметне људе, да није важно ко шта каже или шта пишу издајнички медији о некоме, већ је оно битно што се уради. А Веља на делу доказује да му је Србија у срцу. Такође добијање бесплатног пројекта за градњу српске етно куће је пун погодак. Поживео нам у здрављу и весељу брате Вељо још 100 година.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA