PARIZ: Uhapšen osumnjičeni za napad na Liberasion!

Veruje se da je uhapšeni odgovoran za ranjavanje foto-reportera, kao i za pucanje na banku i pretnju pištoljem u TV stanici. Potera je trajala od petka

  • 0

Francuska policija uhapsila je danas muškarca koji fizički veoma liči na naoružanu osobu osumnjičenu da je nedavno izvršila nekoliko napada u Parizu, saopstilo je tužilaštvo.

Muškarac je uhapšen oko 19 sati u vozilu u jednoj podzemnoj javnoj garaži u zapadnom pariskom predgrađu Boa-Kolomb.

Vlasti su objavile novu fotografiju osumnjičenog u utorak i primile na stotine poziva od potencijalnih svedoka.

Osumnjičena osoba je otvorila vatru na kancelarije levičarskog lista "Liberasion" u ponedeljak i ranila jednog foto-reportera koji se nalazi u kritičnom stanju.

Veruje se da je on posle toga otišao u drugi deo grada i ispalio nekoliko hitaca na banku "Sosijete ženeral" pri čemu nije nikog pogodio.

Posle toga je oteo jedan automobil i primorao vozača da ga ostavi blizu avenije Jelisejska polja u centru grada nakon čega je nestao.

Policija veruje da je reč o istoj osobi koja je prošlog petka upala u sedište televizijskog kanala vesti "24 sata" (BFMTV), nakratko zapretila osoblju pištoljem i posle pobegla.

Njegovi napadi doveli su do masovne policijske potere i pojačali zabrinutost zbog nasilja prema medijima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA