Držali žene zatočene 30 godina u sred Londona

Tri žene provele su do 30 godina zatočene u kući u južnom Londonu kao žrtve prisilnog braka i braka iz časti. Oslobođene su nakon što su se javile na broj humanitarne organizacije čiju su emisiju videle na televiziji

  • 1

Tri žene držane su kao robovi, jedna od njih više od 30 godina, u sred Londona, javlja Dejli mejl. Njih su u zatočeništvu držali čovek i žena oboje od 67 godina.

Sve tri žene, od kojih je jedna Maležanka (69), jedna Irkinja (57) i jedna Engleskinja od 30 godina žrtve su prisilnog braka, i sve su pretrpele fizičku i mentalnu torturu.

Do njihovog oslobađanja došlo je pošto je jedna od žena videla emisiju koja se bavila upravo temom prisilnih brakova i brakova iz časti, nakon koje se odvažila da se javi na broj humanitarne organizacije "Fridom čeriti".

Aneta Prem iz pomenute organizacije rekla je da su žene bile prestravljene i da su se istinski plašile za svoju bezbednost. One su nakon mnogo razgovora sa službenicima organizacije, najzad napustile kuću, dok je policija sve potajno kontrolisala.

Aneta dodaje da je u pitanju bila potpuno prosečna londonska kuća u koju komšije nikada ne bi mogle da posumnjaju.

Žene su imale svaka po svoju sobu, ali nikada nisu smele da odu dalje od ulaznih vrata u kuću. Sve žene su sklonjene na tajno mesto, a policija opisuje njihovo stanje kao duboko traumatizovano.

Glave kuće, koje su žene držale u zatočeništvu uhapšene su i pokrenuta je istraga. Organizacija "Fridom čeriti" osnovana je 2010. godine i pod pokroviteljstvom je Princa Čarlsa.

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hercegov grad

    21. novembar 2013 | 20:34

    Demokracko drustvo kojem teze nasi zanesenjaci,misleci da je tamo med i mleko!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA