BUDVA: Ko gradi hotel, ne plaća komunalije!

Lazar Rađenović, gradonačelnik Budve, najavio je potpuno oslobađanje od plaćanja komunalija za sve koji investiraju u izgradnju turističkih objekata za smeštaj turista

  • 4

Poslednjih godinu i po dana svi investitori koji su gradili hotele sa četiri ili pet zvezdica u Budvi bili su oslobođeni plaćana celog iznosa komunalija, odnosno 30 evra po kvadratu, što je čak deset puta manje nego za stanove za tržište.

Lazar Rađenović, gradonačelnik Budve, najavio je potpuno oslobađanje od plaćanja komunalija.

- Opština Budva je prva u Crnoj Gori na fonu dobre komunikacije i preporuke Vlade pristupila davanju značajnih stimulansa za sve investitore koji nameravaju započeti izgradnju novih hotelskih kapaciteta. To se odnosilo na gradnju hotela sa četiri i pet zvezdica u ekskluzivnoj i prvoj zoni, a odluka je bila ograničena na 18 meseci, verujući da će upravo takav rok isprovocirati investitore da to iskoriste i ugovore komunalije - izjavio je Ranđelović.

- Razlika u komunalijama je bila ogromna. Primera radi na lokaciji u centru grada ko investira u stambenu izgradnju plaćao bi komunalije po kvadratu 320 eura, kondo hotel 256, a za hotel visoke kategorije svega 30 eura - dodao je gradonačelnik.

Povoljnosti će biti, kako je najavio, i za meštane koji grade hotele, kao i za izdavaoce privatnog smeštaja, a posebne povoljnosti su za one koji će graditi u selima luksuzne vile za iznajmljivanje. Ideja je da se građani stimulišu i ulažu što više u turizam, uz olakšice koje su ih možda ranije sprečavale da naprave ovu vrstu investicije.

(Telegraf.rs / Izvor: Vijesti.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komsija

    21. novembar 2013 | 20:58

    A gde da ga gradi? Na koju cuku kada je sve pretrpano kao u cigamali.. uzas nasta lici grad.. uzaas..

  • gago

    22. novembar 2013 | 22:21

    Ko ima love da gradi hotel taj ima i za komunalije jel tako?

  • bu2nin

    22. novembar 2013 | 03:09

    Bravo Lazare upropasti nam grad kolko god mozes , ti i mima karadzic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA