UKRAJINA: EU razočarana, Putin spreman za saradnju

Ukrajina je suspendovala pregovore sa Evropskom Unijom u interesu nacionalne bezbednosti, ali je spremna za pregovore o ekonomskoj saradnji sa Rusijom

  • 20

Evropska unija izrazila je danas razočaranje zbog iznenadne odluke Ukrajine da odustane od planova da potpiše istorijski sporazum sa Briselom sledeće nedelje, ističući da bi taj sporazum povećao investicije u toj zemlji.

-  Ovo je razočaravajuće, ne samo za EU, već, kako smatramo, i za narod Ukrajine - navela je u saopštenju visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, javio je Rojters. Ona je istakla da bi potpisivanje sporazuma "pružilo jedinstvenu šansu da se preokrene nedavni obeshrabrujući trend smanjenja stranih direktnih investicija u Ukrajini i dalo podsticaj za pregovore za novi stend-baj aranžman sa MMF-om".

Ukrajina je saopštila da je suspendovala taj proces u interesu "nacionalne bezbednosti" i da će obnoviti "aktivan dijalog" sa Moskvom. Prema rečima Putinovog portparola, Dmitrija Peskova, predsednik Rusije izrazio je spremnost “za trilateralne pregovore“ i razradjivanje i usavršavanje modaliteta trgovine i ekonomske saradnje.

Peskov nije želeo da komentariše odluku Kijeva da prekine pripreme za potpisivanje sporazuma sa EU, naglašavajući da je to unutrašnje pitanje Ukrajine, i da Moskva prihvata bilo koje rešenje izraženo voljom Ukrajine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bekim

    22. novembar 2013 | 00:42

    Aha asto majka vi idete u eu da zaradite za nekoj dinar a vie ste protiv eu sram vas billo plakali ste dok je bilo so viza u eu sram.vas billo

  • zzz

    22. novembar 2013 | 00:07

    Svaka vam cast i treba bagru poterati. Samo bi da gaze po narodu. EU je najvece zlo covecanstva. Sofisticirani nacizam. Najbolji dokaz za to vam je kad vadite vizu za Englesku samo sto vam ne traze DNK mrtvih predaka jer ste van evropske unije. Kad dodjete na carinu nije dosta sto imate vizu nego vas imigraciono maltretira i postavlja nebulozna pitanja, a bilo koja kurva ili kriminalac iz Nemacke, Italije, Spanije docekan je sa osmehom.

  • zzz

    22. novembar 2013 | 00:04

    Svaka vam cast treba bagru poterati. Banda se osislila pa bi sve da prostre ko tepih i da gazi po njima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA