SEVERNA KOREJA PRETI JUŽNOJ: Zasućemo vas vatrom!

Pretnja je usledila nakon što su južnokorejska vojska, mornarica i vazduhoplovstvo počeli intenzivnu vojnu vežbu na ostrvu Jeonpjeong, za koje Severna Koreja tvrdi da pripada njenim teritorijalnim vodama

  • 3

Severna Koreja je obeležila godišnjicu granatiranja južnokorejskog pograničnog ostrva upućivanjem pretnje da će južnokorejsku predsedničku kancelariju "zasuti vatrom".

Pretnja je usledila nakon što su južnokorejska vojska, mornarica i vazduhoplovstvo počeli intenzivnu vojnu vežbu na ostrvu Jeonpjeong i oko njega, u znak sećanja na incident u kome je u novembru 2010. poginulo četvoro ljudi.

- Osvetnički napad je pre tri godine bio ograničen na Jeonpjeong, ali sledeći put će meta biti predsednička Plava kuća i sva sedišta marionetskog režima - poručila je severnokorejska narodna armija.

Dodali su da, ako ih Južna Koreja bude ponovo bezobzirno provocirala, vatra kojom će zasuti Jeonpjeong biće preusmerena na Plavu kuću.

- Park Geun Hje, predsednica Južne Koreje, i njena klika moraju izvući bolnu pouku iz sramnog poraza - navela je severnokorejska vojska u saopštenju koje prenosi AFP.

Severna Koreja je pre tri godine bombardovala ostrvo Jeonpjeong posle upozorenja Južnoj Koreji da ne sprovodi vežbe sa pravom municijom na mestu za koje Severna Koreja tvrdi da predstavlja njene teritorijalne vode. U tom napadu su poginula dva južnokorejska marinca i dva civila. To je bio jedan od najtežih pograničnih incidenata posle Korejskog rata iz pedesetih.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • anti antifa

    22. novembar 2013 | 10:17

    Ma udrite ih više

  • Drragi

    24. novembar 2013 | 07:24

    Kukavci. Opet ogladneli pa prete.

  • Cobi ns

    23. novembar 2013 | 23:32

    Većina njih bi jedva dočekala,mislim da bi narod brzo okrenuo protiv 'komunističke dinastije'!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA