JAPAN: Zaplenjen kokain vredan 72 miliona dolara

U plastičnim kesama koje su pronađene u rančevima otkriveno je 120 kilograma kokaina za koji policija pretpostavlja da pripada pomorcima koji se bave nezakonitom trgovinom

  • 0

Morske struje su na obalu južno od Tokija donele kokain vredan oko 72 miliona dolara upakovan u rančeve, što je najveća količina droge koja je dosad zaplenjena u Japanu, javili su japanski mediji.

Jedan stariji stanovnik te oblasti je ranije ove nedelje pronašao još četiri ranca puna droge, za koja su bile zakačene bove i koji su bili obeleženi fluorescentnim markerima, a juče su nađene još dve vreće s ovim narkotikom, prenosi AFP.

Ukupno je pronađeno 120 kilograma kokaina u plastičnim kesama u rančevima, za koje policija pretpostavlja da pripadaju pomorcima koji se bave nazakonitom trgovinom, a koji su ih izgubili, navode vodeći japanski mediji. Portparol policije nije želeo da komentariše medijske navode.

Prema podacima Nacionalne policijske službe, japanska policija zaplenila je samo 6,6 kilograma kokaina tokom prošle godine, što je znatno manje u poređenju sa 28,7 kilograma koliko je zaplenila 2011. godine.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA