DELO ČINI ČOVEKA: Upotrebom MasterCard "Hvala" pomažete prevenciji raka dojke

Alpha Bank u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, već četiri godine za redom donira dragocene aparate i medicinsku opremu za dijagnostiku oboljenja dojke

  • 0

U okviru Nacionalnog programa "Srbija protiv raka", Alpha Bank u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, već četiri godine za redom donira dragocene aparate i medicinsku opremu za dijagnostiku oboljenja dojke mnogobrojnim zdravstvenim ustanovama širom Srbije.

Na konferenciji za medije održanoj u Klubu poslanika, učestvovali su ministarka zdravlja u Vladi Republike Srbije, Prof. dr Slavica Đukić Dejanović, Prim. Dr Verica Jovanović, šefica Kancelarije za skrining raka i, u ime Alpha Bank Srbija g.Georgios Papanastasiou, predsednik Izvršnog odbora.

Od septembra 2009. kada je ugovor potpisan do danas, donirano je devet ultrazvučnih aparata, kao i vredna dodatna onkološka opremaza mamografske jedinice. Sredstva su prikupljena korišćenjem kreditne kartice MasterCard Hvala čijom upotrebom, prilikom svake transakcije Banka odvaja deo svojih sredstava i usmerava ih u fond Nacionalnog programa za prevenciju raka dojke. 

Zajedno sa svojim klijentima - korisnicima ove kartice, Alpha Bank je do sada donirala Ministarstvu zdravlja sredstva u iznosu od 26,297,310.40 din, koja su upotrebljena za opremanje onkoloških klinika širom Srbije novim uređajima za ranu detekciju raka dojke.

Donacija ovih aparata pomaže i lekarima i pacijentima da na savremen i precizan način uspešno utvrde i leče bolesti dojki.

Do sada je nabavljeno: dva ultrazvučna kolor dopler aparata za Zdravstveni centar Kladovo; ultrazvučni aparat, negatoskop, sistemi za monitoring pacijenata i aplikovanje hemioterapije za KC Niš; dva ultrazvučna aparata za Institut za onkologiju i radiologiju Srbije; neophodan rezervni deo za dijagnostiku magnetnom rezonancom za KBC Kragujevac; kao i ultrazvučni aparati za zdravstvene centre u Vranju, Užicu, Pirotu i Valjevu.

Svi korisnici kartice su svakodnevno donatori Nacionalnog programa "Srbija protiv raka" a njihov broj se konstantno povećava. Pridružite se ovom humanom poduhvatu, jer delo čini čoveka. Akcija se nastavlja.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA