Svetski poznata drama Sedam izvedena u Narodnoj skupštini

Nakon ovog izvođenja, predstava će biti izvedena na sceni Novosadskog pozorišta u Novom Sadu, 25. novembra, zatim na sceni Kulturnog centra Novi Pazar, 28. novembra, i sceni Narodnog pozorišta u Nišu, 2. decembra. Ulaz za sve tri predstave je slobodan

  • 2

U Beogradu je izvođenjem u sali Narodne skupštine u Srbiji počela turneja scenskog čitanja svetski poznate dokumentarne drame "Sedam" bazirane na snažnim životnim pričama sedam aktivistkinja za ženska prava iz različitih delova sveta.

Izvedena je pred narodnim poslanicima i predstavnicima institucija zaduženih za zaštitu žena izloženih nasilju, sa namerom da se ukaže na važnost pitanja poštovanja ženskih ljudskih prava.

Tim ansambla "Sedam" zahtevao je na ovaj način od predstavnika i predstavnica institucija konkretne mere u cilju zaštite žena od nasilja, kao i po pitanju prevencije i kažnjavanja počinilaca nasilja nad ženama.

 

Sedam sjajnih žena: Gordana Čomić, Ana Saćipović, Ana Sofrenović, Ivon Jafali, Aida Ćorović, Vesna Bujošević i Gordana Mitrović, svojim učešćem u drami "Sedam" dale su podršku njenoj osnovnoj ideji − da je nasilje nad ženama neprihvatljivo i da se ono mora smatrati prioritetnim pitanjem u razvoju našeg društva.

Nakon ovog izvođenja, ansambl "Sedam" putuje u Novi Sad, gde će na sceni Novosadskog pozorišta nastupati u ponedeljak 25. novembra. Zatim će drama "Sedam" biti izvedena na sceni Kulturnog centra Novi Pazar, 28. novembra i sceni Narodnog pozorišta u Nišu 2. decembra.

Predstavu je režirala rediteljka Anja Suša. Ulaz za sve tri predstave je slobodan.

Predstava "Sedam", koja se u Srbiji izvodi u organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava, u saradnji sa Civil Rights Defenders, Hedda Production AB, Švedskim institutom u Stokholmu i Ambasadom Švedske u Republici Srbiji, izvodi se i u zemljama zapadnog Balkana, a tokom međunarodne kampanje "16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama".

Drama nosi jasnu poruku − nasilje nad ženama nije prihvatljivo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lud Zbujen

    22. novembar 2013 | 19:46

    Pa da njima treba nemaju jadni novca da idu u pozoriste stamot

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA