Produžen pritvor Dreničkoj grupi

Jedan deo optuženih iz Dreničke grupe nalazi se u pritvoru od 31. maja, a optuženi su za ratni zločin nad civilnim stanovništvom, uključujući torturu, zlostavljanje i ubistva za koje se pretpostavlja da su izvršeni u centru pritvora OVK u selu Likovce tokom 1998. godine

  • 1

Osnovni sud u Kosovskoj Mitrovici produžio je danas pritvor za još dva meseca optuženima iz takozvane Dreničke grupe OVK koji su okrivljeni za ratne zločine.

To je za prištinske medije potvrdio Arijanit Koci, advokat Samija Ljuštakua, predsednika opštine Srbica i bivšeg komandanta dreničke operativne zone OVK.

- Danas sam dobio odluku. Na zahtev tužioca, mom klijentu i drugima je produžena mera pritvora još za dva meseca - rekao je advokat Koci.

Jedan deo optuženih iz Dreničke grupe se nalazi u pritvoru od 31. maja, a optuženi su za ratni zločin nad civilnim stanovništvom, uključujući torturu, zlostavljanje i ubistvo za koje se pretpostavlja da su izvršeni u centru pritvora OVK u selu Likovce, tokom 1998. godine.

Pored bivšeg vrhovnog komandanta OVK i ambasadora Kosova u Albaniji Sulejmana Seljimija i Ljuštakua, na optužnici se nalaze i poslanik Skupštine Kosova Fadilj Demaku, predsednik opštine Glogovac Nedžat Demaku, Agim, Baškim, Driton i Seljman Demaj, Jahir Demaku, Zećir Demaku, Sabit Geci, Ismet Hadža, Sahit Jašari, Isni Tači i Avni Zabelji.

Prema toj optužnici, Seljimi se optužuje da je izvršio sedam krivičnih dela, dok se Ljuštaku, Sahit Jašari i Sabit Geci optužuju za ubistvo tadašnjeg komandanta policije u Glogovcu Ivana Bulatovića.

(Telegraf.rs /  Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nbbb

    23. novembar 2013 | 16:25

    Sto bre ne puste lepo sve te ljude na slobodu kad znamo sta su uradili sa "gnjilanskom" grupom...sta vise pricati..dzabe gurate te textove u novine palite napod samo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA