Haški optuženici se svađaju zbog fudbala!

- Sukob je ovde veoma jaka reč, može da se dogodi kada, na primer, razgovaramo o fudbalu. Ta vrsta debate zna da se dogodi. Ali fizičko nasilje, ne u ovoj jedinici - kaže upravnik pritvorske jedinice

  • 3

U ovom trenutku u pritvoru Haškog suda nalazi se 27 pritvorenika. Iako su devedesetih bili na različitim zaraćenim stranama, upravnik pritvorske jedinice kaže da ovde nikada nije zabeležen ozbiljan incident ili napad − ni na stražare, ni međusobno.

- Sukob je ovde veoma jaka reč − može da se dogodi kada, na primer, razgovaramo o fudbalu. Ta vrsta debate zna da se dogodi. Ali fizičko nasilje − ne u ovoj jedinici - kaže Miko Sarvela, upravnik pritvorske jedinice.

Dok pritvorenici optuženi  za najteže ratne zločine čekaju slobodu ili zatvorsku kaznu, na raspolaganju im je i nekoliko zajedničkih prostorija: vrt, teretana, domaći prozvodi u internoj prodavnici, mesta za molitvu svih vera, knjižara sa knjigama na maternjim jezicima.

- Mi se ne odnosimo prema njima kao prema ratnim zločincima. Oni su pritvorenici. Krivica im nije dokazana. Nemamo nikakav razlog da ih tretiramo oštro. Ko bi imao koristi od toga? Mi? Sigurno ne - kaže Miko Sarvela.

Koliko god zvučalo primamljivo, za one koji su tamo, to je poslednje mesto na kojem bi želeli da budu.

(Telegraf.rs / Izvor: AljazeeraBalkans)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata Raka

    23. novembar 2013 | 09:46

    Zorice tebi je jako dosadno u zivotu.ti nemas pametnija posla, smisao svog postojanja si pronasla u ,,dodaj komentar,, u telegrafu

  • Zorica

    23. novembar 2013 | 02:55

    Sa,o nek oni tamo budu gde im je i mesto.Zna se da su to ratni zločinci a da nije tako, Srbija sigurno ne bi izručila.im. Samo nek tamo igraju i dalje fudbal.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA