Ministar kulture Crne Gore, novi ambasador u Beogradu!

Branislav Mićunović, istaknuti pozorišni reditelj, dugogodišnji profesor na FDU na Cetinju i Beogradu i aktuelni ministar kulture Crne Gore imenovan je za novog crnogorskog ambasadora u Beogradu

  • 3

Crnogorska vlada je u četvrtak imenovala aktuelnog ministra kulture, Branislava Mićunovića, za novog ambasadora Crne Gore u Beogradu, prenose danas podgorički mediji.

Mićunović će na čelu šefa crnogorske diplomatske misije u Beogradu zameniti ambasadora Igora Jovovića, kome je nedavno istekao četvorogodišnji mandat.

Prvi diplomatski predstavnik Crne Gore u Srbiji, od obnove nezavisnosti 2006. godine, bila je Anka Vojvodić. Ona je proglašena za personu non grata na polovinu mandata pošto je Crna Gora priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova 2008. godine.

Novi ambasador u Beograd odlazi u trenutku kada su odnosi Srbije i Crne Gore u "uzlaznoj" putanji.

Mićunović je istaknuti pozororišni reditelj i dugogodišnji profesor na fakultetima Dramske umetnosti na Cetinju i u Beogradu. Pre imenovanja za ministra kulture Crne Gore bio je direktor Crnogorskog narodnog pozorišta.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    23. novembar 2013 | 00:15

    Svaka čast za izbor . Čestitke Vladi CG za odluku . A Źagi želimo dobrodošlicu u "njegovom" gradu ...

  • Mladen

    23. novembar 2013 | 07:42

    .... a Zaga je zet bivse ambasadorke Anke Vojvodic!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA