NECENZURISANO: Zavirite na ulice Severne Koreje (FOTO)

Fotograf Dejvid Gutenfelder prvi je reporter kom je dozvoljeno da unese smartfon u severnokorejsku prestonicu što je on iskoristio slikajući malo poznatu svakodnevicu koju je podelio na Instagramu

  • 16

Glavni fotograf Asošiejted Presa u Aziji Dejvid Gutenfelder posetio je Severnu Koreju i jedan je od prvih reportera kojima je bilo dozvoljeno da u ovu državu unesu smartfon. S obzirom da je 3G mreža sad dostupna i u ovoj zatvorenoj zemlji Gutenfelder je zabeležio neverovatne trenutke koje je objavio na svom Instagram profilu.

Vlada Severne Koreje nedavno je ublažila stroge zakone o foto-novinarstvu, pa je Gutenfelder među prvima iskoristio priliku da poseti prestonicu Pjongjang i zaviri u svakodnevicu ovog, uvek zanimljivog grada, i to bez ikakve cenzure.

Gutenfelder godinama putuje po svetu i slika velike, potresne događaje. Okom njegovog objektiva zabeležen je genocid u Ruandi, sukob Palestine i Izraela, kao i mnogi drugi istorijski trenuci.

Sedmostruki je dobitnik prestižne nagrade za fotografiju "Word Press", kao i mnogih drugih.

Pogledajte galeriju:

(Telegraf.rs / Izvor: instagram.com/dguttenfelder)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milos

    23. novembar 2013 | 11:35

    boze, pa oni ne jedu jedni druge :o smrdljiva americka propaganda u koju samo budale veruju...

  • Baja

    23. novembar 2013 | 11:48

    Naravno, i oni su napredniji od nas!!!!

  • Sasa

    23. novembar 2013 | 13:13

    Pa zar stvarno verujete u ove slike, gde su kola na ulicama, zasto deca sede u jaknama u ucionicama, zasto zgrade izgledaju kao da u njima niko ne zivi? Kakva sloboda i demokratija, despotija jednog poremecenog tiranina!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA