SIRIJA: U napadima vladinih aviona 44 mrtvih!

Meta nekih od napada izgleda su bila pobunjenička sedišta, ali su rakete pale na prometnu ulicu, izazvavši veliki broj civilnih žrtava

  • 4

Najmanje 44 ljudi poginulo je danas u vazdušnim napadima sirijskog režima na severni sirijski grad Alep i okolinu, tvrdi antirežimska organizacija Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Ta organizacija, čije je sedište u Velikoj Britaniji, navodi da je u predgrađu Alepa i u okolnim gradovima bilo najmanje šest vazdušnih udara, javio je Rojters.

- Meta nekih od napada u Tarek el Babu izgleda su bila pobunjenička sedišta, ali su rakete pale na prometnu ulicu, izazvavši veliki broj civilnih žrtava - rekao je šef Opservatorije Rami Abdelrahman.

Sirijski pobunjenici, među kojima ima pripadnika Al-Nusra Fronta, povezanog sa Al Kaidom, zauzeli su ključno naftno polje na istoku Sirije, saopštila je ta NVO.

- Pobunjenici iz Al-Nusre i drugih grupa zauzeli su naftno polje Omar u provinciji Deir Ezor posle sukoba tokom noći - izjavio je Abdelrahman.

Vodeća sirijska opoziciona grupa optužila je vladine snage da su smestile teško naoružanje u stari pravoslavni manastir severno od Damaska.

Sirijska nacionalna koalicija, koju podržava Zapad, poručila je u saopštenju da je vojska predsednika Sirije Bašara Asada pretvorila manastir Kerubim u bazu, odakle granatira okolna sela gde pretežno žive sunitski muslimani kojih među pobunjenicima ima najviše.

MINISTAR IZBEGAO NAPAD

Sirijski ministar nacionalnog pomirenja Ali Hajdar preživeo je danas napad koji je izveden na njegov automobil, ali je njegov vozač ubijen, javili su državni mediji.

Televizija Ikbarija javila je da je ministrov automobil napadnut dok se kretao autoputem kroz zapadnu provinciju Tartus, jedno od uporišta predsednika Bašara al Asada.

Za sada nije poznato više detalja o tome kako je napad izveden, preneo je Rojters.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Правдa

    23. novembar 2013 | 16:13

    Udri Asade!!!!

  • Tutor

    23. novembar 2013 | 18:12

    Ustašo, balijo, nikom o nedelima ne možeš pričati kad ste ti i tvoji pogan obična nacistička. Živeo Asad! Udri bagru terorističku!

  • ja

    23. novembar 2013 | 17:47

    pravda,ista ste vi g...a.Ista vas nedela ispunjavaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA