Evo kako izgleda Hrvatski san od 920 miliona evra! (FOTO)

Na hrvatskom primorju planirana je izgradnja sedam hotela, više od 200 vila i apartmana, i velike marine sa 400 vezova. Sklopljena su već tri ugovora s investitorima

  • 22

U Hrvatskoj počinje izgradnja turističkog projekta "Hrvatski san", koji je planiran u uvali "Tri sestrice" u Dubrovačkom primorju.

Kako se navodi, planirana je izgradnja sedam hotela, više od 200 vila i apartmana, i velike marine sa 400 vezova. Sklopljena su već tri ugovora s investitorima, a projekat je vredan oko 920 miliona evra, prenosi Klix.ba.

U Dubrovačkom primorju nići će golf igrališta, elitne vile i hoteli. U marini je predviđeno 400 vezova, a oko nje nalaziće se sedam hotela. To je najskuplji projekat u novijoj hrvatskoj istoriji. Jedan od investitora je i malezijski milijarder Vinsent Tana.

- Osim njega, mi već imamo u dogovoru još četvero velikih svetskih investitora s kojima pregovaramo dugi niz godina - rekao je menadžer projekta Vićenco Blagajić.

- Gradiće se sedam hotela, 500 apartmana, 200 vila, te golf igrališe s 27 rupa. Pravi turistički grad. Jedna takva investicija na nacionalnom nivou može povećati društveni proizvod, a samim tim je ona važna - rekao je načelnik opštine Dubrovačko primorje Nikola Knežić.

Meštani se nadaju da će posla biti za sve nezaposlene u Dubrovačkom primorju, ali i šire.

I dok se početak izgradnje ovog velikog turističkog kompleksa najavljuje za iduću godinu, pripremni radovi su već u toku. Počelo se sa probijanjem puteva i pripremanjem terena za potrebnu infrastrukturu.

Prvi gosti u Sestricama najavljeni su već za leto 2016. godine.

(Telegraf.rs / Izvor: klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goksi

    24. novembar 2013 | 18:45

    Što je nas briga šta se gradi u Dubrovniku?!?

  • bojan

    24. novembar 2013 | 20:56

    @RH Durovnik je bio srpski grad , pogledaj na netu popis iz 1891 godine, ni jedan hrvat ! Samo Srbi i Italijani !

  • sklj

    24. novembar 2013 | 18:52

    Okupirali Hrvatsku strani investitori. Tacno je da ce se graditi kod njih i da ce Hvratska imati puno gostiju, ali taj novac ne ostaje Hrvatima nego ide u Nemacku (ili koju god zemlju) koja je uložila novac u te Hotele i akva parkove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA