Podignuta optužnica protiv monaha Artemija!

Optužnica se bazira na nalazu veštaka koji su utvrdili da radovi obavljeni na rekonstrukciji 17 verskih objekata SPC vrede oko million evra, a da su plaćeni dvostruko više

  • 18

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv bivšeg episkopa raško-prizrenskog Artemija.

Optužnicom su obuhvaćeni i raščinjeni sveštenik Simeon Vilovski i direktor Eparhijskog centra "Rade Neimar" Predrag Subotički i predstavnik nadzornog organa Jelena Šubarević iz Niša.

Svi oni se terete da su zloupotrebili položaja odgovornog lica u vezi s raspolaganjem novcem za obnovu manastira na Kosovu u periodu od 2004. do 2009. godine.

Kako saznaje B92, optužnica se bazira na nalazu veštaka koji su utvrdili da radovi obavljeni na rekonstrukciji 17 verskih objekata SPC vrede oko million evra, a da su plaćeni dvostruko više.

Suđenje bi moglo da bude zakazano čim se Viši sud izjasni o odgovorima odbrane na optužnicu, koja se žali da im je ona nejasna, kao i da nisu dobili nalaze veštaka.

Svi optuženi su u istrazi odbacili optužbe, jedino je Vilovski nedostupan domaćem pravosuđu od 2010. godine, kad je uhapšen u Grčkoj, koja je odbila da ga izruči Srbiji.

(Telegraf.rs/ Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    24. novembar 2013 | 19:54

    Alvedon pa na spavanje Zorice.. Opet te drma temperatura!

  • Dejandedeljko

    24. novembar 2013 | 20:59

    Kad podignu optuznicu protiv ovakvog coveka, onda ga jos vise uzdizu u njegovom stradanju.Svako svoj krst nosi .Ako je covek kriv kriv je .Bez brzopletih razmisljanja i pljuvanja po tudjim profilima.Jako je zalosno vidjeti kako neki ljudi jednostavno pljuju po drugima .SRAMOTA

  • Dado

    24. novembar 2013 | 19:36

    J... te on Zorice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA