Merkelovu prisluškivali i Rusi, Kinezi, Severnokorejci i Britanci?!

Prisluškivao se jedan od mobilnih telefona nemačke kancelarke, onaj koji nema sistem kriptografske zaštite. Zgrada federalne kancelarije Angele Merkel je "tehnološki zahvalno mesto za presretanje signala mobilne telefonije", navodi nemački Fokus

  • 11

Nemačka kancelarka Angela Merkel bila je na meti prisluškivanja i obaveštajnih službi Rusije, Kine, Severne Koreje i Velike Britanije, piše nemački magazin "Fokus".

Otkriće da su Merkelovu prisluškivali Amerikanci je pre nekoliko nedelja podiglo veliku buru u javnosti i zateglo odnose Nemačke i SAD.

Objekat prisluškivanja bio je jedan od kancelarkinih mobilnih telefona, onaj koji nema sistem kriptografske zaštite, piše "Fokus" pozivajući se na neimenovanog zvaničnika nemačke bezbednosti.

Navodno, zgrada federalne kancelarije Angele Merkel u centru Berlina, s ogromnim prostranstvom koje je okružuje, bez ikakvih prepreka, "tehnološki je zahvalno mesto za presretanje signala mobilne telefonije".

List takođe tvrdi da su strane tajne službe prošle godine pokušale da vrbuju više od 100 nemačkih političara, činovnika, vojnih lica, naučnika i biznismena kao svoje doušnike.

Navodno, posebno su aktivni bili ruski agenti.

(Telegraf.rs/ Izvor: Focus.de)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bekim

    25. novembar 2013 | 08:47

    Ajde rusofili sta je ova sega i rusi prislluskujev a kolku snoudeni imat rusi po svet ali pak nisto oni su tu kaj sto se kako pred 100 god ziveat nisto ne napredujev siromashna drzava stara masineria tako i stari putevi svi pijani rusi isti k kako vi vasi braqa

  • Bekim

    25. novembar 2013 | 15:32

    Dragane jas tebi dupllo ti vraqam pozz

  • Dača

    24. novembar 2013 | 22:57

    Eto koliko je srbski narod jak ne plaši se nikoga zato i ne treba da prisluškiva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA