Firme koje su u blokadi dve godine brišu iz APR!

Na zahtev Narodne banke Srbije, Agencija za privredne registre izbrisaće preduzetnike kojima je poslovni račun u blokadi dve godine. Reč je o onima čiji su računi u bankama toliko dugo u blokadi

  • 1

Na zahtev Narodne banke Srbije, Agencija za privredne registre izbrisaće preduzetnike kojima je poslovni račun u blokadi dve godine.

Naime, APR je već počeo da registruje brisanje preduzetnika iz Registra privrednih subjekata, a na osnovu zahteva NBS. Reč je o onima čiji su računi u bankama u blokadi duže od dve godine.

- Ovakva praksa uspostavlja se na osnovu Člana 91. Zakona o privrednim društvima kojim je propisano da preduzetnik gubi svojstvo preduzetnika brisanjem iz registra privrednih subjekata ako mu je poslovni račun u blokadi duže od dve godine - objašnjavaju u APR-u.

(Telegraf.rs/ Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosmodrom

    25. novembar 2013 | 12:26

    Ovo je prevrsilo sve mere.Pa ovim se zasticuju drzava i firme i pojedinci bliski njoj koji i duguju najjvise.Ovo mi sve lici na neko kolektivno ludilo.Umesto da stiti,drzava rastura one koji pokusavaju da se bore.Vecina je u blokadi zbog gluposti tipa firmarina i sl.,a njima se toliko duguje da sudovi i ne zele o tome da raspravljaju ,vec samo odlazu rocista. Ali..tako mozda i treba...naroda sve manje... politicara i experata koliko hoces.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA