LIBIJA: Devet mrtvih u žestokim sukobima

Vojska je proglasila "vanredno stanje" i naredila svim vojnicima da se prijave u kasarane kako bi bili rasposređeni na dužnost i spremni za napade pobunjenika, koji su ovom prilikom ranili 49 osoba, uključujući 10 civila

  • 4

Najmanje devet vojnika je poginulo a 49 osoba je povređeno u žestokim sukobima na istoku Libije u Bengaziju, koji su izbili između pripadnika libijske vojske i boraca džihadističke grupe Ansar el Šarija, saopštili su zvaničnici.

Vojska je proglasila "vanredno stanje" i naredila svim vojnicima da se prijave u kasarane da bi bili rasposređeni na dužnost.

- Žestoki sukobi su se vodili nekoliko sati između naših snaga i pripadnika ćelije Ansar el Šarija- izjavio je za AFP portparol libijskih specijalinih snaga pukovinik Milud el Zvei.

Prema navodima izvora iz bolnice El Džala, devet vojnika je poginulo a 49 osoba je povređeno, uključujući 10 civila.

Zvei je rekao da je do prvog sukoba između libijske vojske i pripadnika salafističke grupe došlo pošto su pripadnici Ansara el Šarije napali patrolu specijalnih snaga u blizini sedišta te grupe. Vojske je uzvratila koristeći sve vrste oružja, a sukobi su proširili i na druge delove Bengazija.

Ansar el Šarija je nastala 2011. godine posle pada režima bivšeg libijskog vođe Moamera Gadafija, a njeno vojno krilo čine bivši pobunjenici.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    25. novembar 2013 | 12:22

    Bolje im je sad nego za vreme Gadafijeve diktature. Bolje demokrtija u ratu nego besplatno skolstvo, zdravstvo, stanovi i plate pod ''diktaturom''. Eeeee

  • Bojan

    25. novembar 2013 | 13:52

    Vidi, pa sada uživajte u demokratiji. Bilo je mnogo gore ranije, sada lepo ratujte. Pravićete Gadaffija od blata!

  • Lazar

    25. novembar 2013 | 13:50

    Ако. Нека они што су рушили Гадафија сад осете америчку "демократију"...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA