OD TUGE: Mali Milan Ponjiger prestao da jede i priča!

Milan Ponjiger (5) koji je preživeo pad sa šestog sprata, kada je pre dve godine njegov otac s njim u naručju skočio sa prozora samačkog hotela, u veoma je lošem stanju

  • 13

Petogodišnji Milan Ponjiger, dečak koji je je preživeo pad sa šestog sprata, kada je njegov otac, s njim u naručju, skočio, veoma je loše. Ovaj mališan, čija je tragična priča potresla celu Srbiju, u poslednje vreme prestao je da jede i da priča. Drastično je smršao i ima svega 12 kilograma.

- Milan je mnogo loše. Nije ni živ ni mrtav. Sve što pojede povrati - rekla je njegova starateljka Gabrijela Meler za "Kurir".

Ona dodaje da jednostavno ne zna šta da kaže o Milanovom stanju.

- Svakog drugog dana moj suprug ga vodi doktoru. Mnogo je loše. Osim toga, ništa ne kapira. Ponekad Milana ostavim samog u kući i on se ceo dan i ne pomeri - priča Gabrijela.

Mali Milan uspeo je  da kaže poneku reč.

- Boli me malo donja usna... Voleo bih da igram fudbal - sve je što je Milan izgovorio.

Koliko je njegovo stanje ozbiljno, govori i to da zbog kilaže najverovatnije neće moći sledeće godine ni da krene u školu. Psiholog dr Aleksandar Šibul kaže za "Kurir" da je veoma moguće da je maleni Milan Ponjiger doživeo emotivnu traumu i da je sada ovako ispoljava.

- Njegovo stanje je najverovatnije posledica genetike i traume koju je doživeo kao mali. Raniji emotivni utisci su veoma snažni i moguće je da se ispolje na taj način, pogotovu u kombinaciji s genetikom. Dečak je doživeo strašnu tragediju i očekivano je da bude podložan traumi. Neophodno je da se uključe stručnjaci, tačnije da se s detetom radi, da razgovara sa psihologom i da lekari kontrolišu njegovo fizičko stanje - kaže dr Šibul.

Iz Centra za socijalni rad kažu da je sve u redu, a da dečak nije jeo jer je u pitanju bio virus.

- Imamo obavezu da jednom godišnje odemo u kontrolu. Ove godine to smo uradili dvaput. Evo i nakon vaše prijave... Sve je u redu. Milan jeste bio bolestan i povraćao, ali to je virus. Sve ostalo je u redu - kažu u Centru za socijalni rad.

Podsetimo, Milanov otac Palko Ponjiger je u decembru 2011. sa šestog sprata samačkog hotela u Batutovoj ulici gurnuo ženu Ilonku, a zatim je i sam skočio sa sinom u naručju. Srećom, dečak je preživeo, ali su prelomi kostiju i povrede unutrašnjih organa bili toliko teški da su lekari u Tiršovoj prvog dana odbili da ga operišu u strahu da ga ne izgube. Ipak, posle nekog vremena uspeo je da se oporavi, a njegovi hranitelji postali su Miroslav Meler i supruga Gabrijela, rođaci Milanovog oca.

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djuro

    25. novembar 2013 | 13:37

    Zao mi je deteta! Preziveo je svasta. A ta starateljka nek ide bre u p...u materinu!! Ponekad ga ostavi samog, ceo dan!!!! I nista ne kapira, kaze!!! Detetu treba ljubav a ne da bude sam kao zivotinja po ceo dan!!!Sram da je bude. I jos sere nesto tu za stampu. Nek se bre nosi u pm.

  • JA

    25. novembar 2013 | 14:28

    Tom detetu treba ljubavi i pažnje!

  • Marija

    25. novembar 2013 | 14:56

    Odboj te to dete od hraniteljke. Jutros čitam u kutiri njene izjave, pa ta žena je monstrum. Ostavlja dete od pet godina samo u stanu, alo bezmozgašice. Dete treba što hitnije skloniti. Institucije moje ste nadležne reagujte. Ko zna zašto je dete zaćutalo i kakve traume preživljava. Molim vad pročitaj te članak u kuriru na 10 strani i sve će vam biti jasno o kakvoj ženi je reč.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA