VLADA: Galenika i Politika se privatizuju!

Država je 85 odsto vlasnik "Galenike", a u "Politici" AD direktno ima udeo od 31 odsto, u vlasništvu Akcionarskog fonda je 21 odsto kapitala, a PIO fonda četiri odsto

  • 4

Vlada Srbije je dala saglasnost za pokretanje postupka privatizacije farmaceutske kompanije "Galenika" i "Politike" AD, objavljeno je u najnovijem broju "Službenog glasnika".

Na osnovu te odluke biće objavljeni tenderi za prodaju državnog udela u te dve kompanije.

Država je 85 odsto vlasnik "Galenike", a u "Politici" AD direktno ima udeo od 31 odsto, u vlasništvu Akcionarskog fonda je 21 odsto kapitala, a PIO fonda četiri odsto.

Za kupovinu "Galenike" bila je zainteresovana američka kompanija Valiant (Valeant Pharmaceuticals North AmericaLlc, USA), ali je početkom juna ove godine odustala od slanja pisma o namerama za strateško partnerstvo.

Po rečima predstavnika Ministarstva privrede Srbije, trenutno ima više od 10 investitora zainteresovanih za kupovinu "Galenike".

Firma "Ist medija grup", registrovana u Moskvi, prošle godine je kupila vlasnički udeo od 50 odsto od nemačkog izdavača VAC u preduzeću "Politika novine i magazini", a 50 odsto je ostalo u vlasništvu "Politike" AD.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srle

    25. novembar 2013 | 14:33

    To ce da skine odgovornost sa ljudi koji su zaslužni za propast tih firmi

  • Maymun

    25. novembar 2013 | 14:14

    Prodajte Galeniku arapima,dace vam nesto novaca.oni tog papira imaju koliko zelite.nesposobna drzava dolvoli da takva kompanija propadne, to nema nigde na svetu.e na euro ulozen se vraca 8. Samo 59 ha vredi 500 miliona,oni ce nesrecnici dati za dz.luda zemlja

  • Hajduk

    25. novembar 2013 | 15:15

    Vlado ,vlado !ovaj put ti nece uspeti !Galenika je SRBSKA ,i ostace .Sto se tice Politike sasvim je sve jedno ,ionako cemo uskoro ocistiti i taj teren od korova i svih parazita!Dolazi kraj lopovlucima ,tesko onima koji su igrali to kolo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA