Stric hrvatskog zločinca Branimira Glavaša bio je nacistički vojnik (FOTO)

Anton Glavaš, vojnik ozloglašene jedinice "Princ Eugen" bio je stric Branimira Glavaša, ratnog komandanta hrvatskih snaga u Osijeku tokom rata na području bivše SFRJ. Pored strica, i otac Branimira Glavaša, Ljubomir, borio se na strani Nemaca u Drugom svetskom ratu

  • 18

Anton Glavaš, stric Branimira Glavaša ratnog komandanta hrvatskih snaga u Osijeku, bio vojnik zloglasne jedinice "Princ Eugen" tokom Drugog svetskog rata. Anton je poginuo 1943. godine kod Drvara, a čitulja je izašla u jednim nemačkim novinama te godine.

Podsetimo, Branimir Glavaš je zbog zločina nad Srbima u ratu na prostoru bivše SFRJ, presudom Vrhovnog suda Hrvatske 2012. pravosnažno osuđen na 8 godina zatvora.

Da su se gotovo svi iz familije Glavaš borili protiv Srba, potvrdu je svojevremeno dao i sam Branimir. Naime, on je pre četiri godine izjavio da se i njegov otac Ljubomir, tokom Drugog svetskog rata borio na strani nacista.

Inače, Glavaševi roditelji, otac Ljubomir i majka Zorka su iz sela Drinovci, u BiH u kojem se Branimir Glavaš krio nakon presude koju je doneo Vrhovni sud Hrvatske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA