Angola proterala islam i zatvorila džamije?

Ministarka kulture Roza Kruz e Silva izjavila je da će džamije u pretežno hrišćanskoj Angoli biti zatvorene do daljeg, a za islam je rekla da je sekta i da će biti zabranjen jer je u suprotnosti sa hrišćanstvom, angolskim običajima i kulturom

  • 22

Angola je proglasila islam za sektu i naredila da se sve džamije zatvore do daljeg, a nezvanično se saznaje da su džamije u unutrašnjosti porušene.

Ministarka kulture Roza Kruz e Silva izjavila je da će džamije u pretežno hrišćanskoj Angoli biti zatvorene do daljeg, a za islam je rekla da je sekta i da će biti zabranjen jer je u suprotnosti sa hrišćanstvom, angolskim običajima i kulturom.

Prema nezvaničnim informacijama, u angolskoj unutrašnjosti džamije se ruše.

Predsednik Hoze Edvardo dos Santos izjavio je da je to "konačni kraj islamskom uticaju u zemlji".

Uz islam koji ima 1 procenat vernika u Angoli, sa 19 miliona stanovnika, još 194 "sekte" su zabranjene. U Angoli je više od polovine stanovništva hrišćansko.

Međutim, ovu vest demantovao je ambasador Angole u SAD koji je rekao da je u pitanju podmetačina s namerom da se uzburkaju duhovi u Angoli, kao i da predsednik nije dao takvu izjavu, jer je van zemlje.

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mali

    26. novembar 2013 | 14:19

    Mora da se razdvoji nevera, vera i militantna vera. Sve vere pripadaju ljudima i onaj ko baci kamen a kamo li porusi verski objekat tudje vere je nevernik svoje. Koja to vera poziva na rusenje i kaljanje drugih?

  • Boki021

    26. novembar 2013 | 14:11

    Bravo! To je zemlja koja ima svoje ja a ne kao ovi nasi i ne znaju vise ko im sve diriguje!

  • Lelemood

    26. novembar 2013 | 14:17

    Konacno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA