Brajović, Savić i Milovanović u trci za upravnika Narodnog pozorišta

U Narodnom pozorištu izvršena je anonimna anketa u kojoj je učestvovalo 452 zaposlenih. Ubedljivu većinu dobio je aktuelni v.d. upravnika Dejan Savić - 284 glasa, Ana Zorana Brajović dobila je 56 glasova, a Božidar Ðurović 55

  • 0

U uži izbor za upravnika Narodnog pozorišta ušlo je troje od ukupno devet kandidata − dirigent Ana Zorana Brajović, dirigent Dejan Savić i dramaturg Spasoje Ž. Milovanović.

To je danas novinarima saopštio predsednik Upravnog odbora (UO) Radoslav Pavlović posle zatvorene sednice koja je održana u zgradi Narodnog pozorišta.

Sednica je dugo trajala, što je Pavlović obrazložio sučeljavanjem mišljenja članova UO. Na sednici su bili članovi Živorad Ajdačić, Nada Blam, Milka Forcan, Ljubodrag Begović i Jovo Milošević, a odsustvovao je Aleksandar Obradović.

- Nismo se lako dogovorili, zato što demokratija ne podrazumeva lakoću. Svako je iznosio svoje mišljenje, a bila su vrlo oprečna. Na kraju je svako od nas predložio po tri kandidata, to smo sabrali i ovo troje je imalo najviše glasova - objasnio je Pavlović.

On je dodao da "očekuje i dalje određenu vrstu pritisaka kakvi su postojali, kao što je upad sindikata na dve sednice".

- Posle ekscesa koji su se desili, snimanja i kačenja na Jutjub i B92, ušlo je neko uznemirenje među članove. U jednom času je to počelo da dobija elemente neregularnosti, što ne smemo da dozvolimo kao organ Vlade - kaže Pavlović.

 

Svi kandidati su prošle sedmice pred Odborom izneli svoje programe rada, a troje iz užeg izbora biće pozvani 30. novembra na još jedan razgovor o, kako je najavio Pavlović, dodatnim pitanjima − kadrovskim, finansijskim i umetničkim. Zakonski rok za odluku je 12. decembar, rekao je on i podsetio da se predlog UO dostavlja ministru kulture. Upravnika konačno imenuje Vlada.

U NP danas je završena anonimna anketa, koja je predviđena dopisom Ministarstva kulture o konkursima za upravnike, a u kojoj je učestvovalo 452 zaposlenih (kojih ukupno ima oko 740).

Ubedljivu većinu dobio je aktuelni v.d. upravnika Dejan Savić − 284 glasa, Ana Zorana Brajović dobila je 56 glasova, a Božidar Ðurović 55.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA