NAPOKON: Nemačka dobila koaliciju

Nakon 17 sati pregovaranja, lideri nemačkih partija Angela Merkel, Horst Zehofer i Zigmar Gabrijel dogovorili su se o formiranju koalicione vlade

  • 0

Blok Hrišćansko-demokratske unije - CDU i Hrišćansko-socijalne unije - CSU  posle pet nedelja pregovora usaglasio je rano jutros dogovor o formiranju koalicione vlade sa Socijaldemokratskom partijom - SDP javile su agencije, pozivajući se na izvore.

Agencija Frans pres navodi da su CDU nemačke kancelarke Angele Merkel i njihovi bavarski saveznici iz CSU postigli dogovor sa SPD-om posle maratonskih razgovora, koji su trajali 17 sati. Sporazum treba da bude zvanično predstavljen na sastanku 75 delegata iz sve tri partije, dodaje AFP.

Itar-Tass navodi da će sporazum na približno 170 stranica javnosti danas predstaviti kancelarka, lider CSU Horst Zehofer i čelnik SDP Zigmar Gabrijel. Francuska novinska agencija navodi i da je "ključna prepreka" sporazumu ostala, jer treba da ga odobri članstvo SPD-a, kako se očekuje, početkom decembra.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA