BANJALUKA: Zapaljenu plinsku bocu bacio sa terase

Nedeljko Krečar (59) čuo je neobično šuštanje plinske boce u svom stanu u Rosuljama, ali kada je prišao da zatvori ventil, vatra je već buknula, pa je zapaljena boca završila na komšijinom autu ispod terase

  • 7

U stanu Banjalučanina Nedeljka Krečara (59), u kom živi sa svojom ćerkom i suprugom, zapalila se plinska boca koju je Krečar uspeo da baci sa terase, ali je požar ubrzo zahvatio i parkirani komšijin automobil.

Stan se nalazi na prvom spratu zgrade u Ulici kralja Petra II Karađorđevića u banjalučkom naselju Rosulje, a Krečar je juče ispričao da se sve dogodilo oko 22 časa.

- Nedavno sam raskinuo ugovor sa Toplanom i od ove zime odlučio da stan grejem na plin, koji je pokretao peć. Sve instalacije su nove, ali kritične večeri, dok sam sa ćerkom i suprugom bio u stanu, čuo sam nekakvo čudno šuštanje. Odmah sam pomislio na plin, iako je nova boca oko sat vremena radila bez ikakvih problema. Ipak, krenuo sam da zavrnem ventil, ali je u tom trenutku iz boce buknula vatra - izjavo je za Press RS.

- Buktinja se nije gasila, pa sam bocu bukvalno bacio sa terase i ona je pala pored parkiranih vozila, gdje je vatra zahvatila komšijin "jugo". Odmah smo pozvali policiju i vatrogasce - dodao je Krečar.

Srećom, u incidentu nije bilo ozbiljno povređenih, ali je automobil "jugo", koji je u vlasništvu porodice Bratić, gotovo sasvim uništen.

(Telegraf.rs / Izvor: Press.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA