Kosovski specijalci tukli i hapsili srpske policajce i civile!

Prilikom hapšenja pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije ROSU potpuno demolirali kuću načelnika Policijske uprave Gnjilane, kao i kuće ostalih privedenih pripadnika MUP-a. Tom prilikom brutalno tukli i civile, stavljali lisice na ruke šestogodišnjeg deteta. KPS tvrdi da su uhapšeni napali ustavni poredak Kosova

  • 4

Pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije ROSU uhapsili su u Gnjilanu šest Srb, od toga četvoricu koji su zaposleni u MUP-u Srbije! Prilikom hapšenja, pripadnici ROSU potpuno su demolirali kuće uhapšenih u tri gnjilanska sela! Kosovska policija saopštila je da je kod uhapšenih pronašla više komada oružja i da su oni uhapšeni zbog  napada na ustavno i zakonsko uređenje Kosova.

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da su uhapšena četvorica pripadnika MUP-a Srbije, Policijske uprave za Gnjilane - Nikola Trajković iz sela Parteš, Zlatko Denić iz sela Pasjane, Goran Matropazović iz sela Pasjane i Dragan Stojković iz sela Donja Budriga.

On je dodao i da je izvršen pretres u porodičnoj kući policijskog službenika MUP-a Srbije, Trajana Todorovića u selu Gornje Kusce, koji se u tom momentu nije nalazio u svojoj kući, tako da on nije lišen slobode.

Očevici tvrde da su pripadnici specijalnih snaga kosovske policije, koji su poslati iz Prištine, izvršili premetačinu i potpuno demolirali i kuću načelnika Policijske uprave Gnjilane Dobrivoja Stojanovića u selu Pasjane, u kojoj žive njegovi roditelji. Prilikom hapšenja demolirane su kuće i ostalih radnika MUP-a Srbije.

Direktorka Doma zdravlja u Gračanici Rada Trajković kaže da su pripadnici ROSU izveli akciju u selu Pasjane kod Gnjilana, tokom koje su "upadali u kuće Srba, brutalno ih tukli i maltretirali".

Kao posebnu brutalnost lekari ističu stavljanje lisica na ruke i držanje na podu šestogodišnjeg deteta, što je, kako je navedeno, "nezabeležena bestijalnost u istoriji moderne Evrope".

- Akciju su izvodili protiv nenaoružanih ljudi i njihovih ukućana, koji nisu pružali nikakav otpor, pritom koristeći prekomernu silu. Šestoro Srba je brutalno pretučeno, od kojih neki imaju i teške telesne povrede, i potom uhapšeno - rekla je Trajković.

- Zatim su specijalci ''ROSU'' u selu Šilovo brutalno pretukli starca Stojanović Živojina, demolirali mu kuću i teško povređenog ostavili ga na podu. Nedužni starac je vozilom Službe hitne pomoći prebačen u KBC Gračanica, gde mu se trenutno pruža urgentna lekarska pomoć - dodala je ona.

Prema saopštenju kosovske policije kod njih je pronađena jedna puška vrste M 48, jedna vazdušna puška, jedan pištolj TT 762 mm, 473 metaka, kalibra 7.62 mm, dve policijske uniforme Srbije, četiri lap topa, dva kućišta za kompjutere i pet službenih legitimacija izdatih od strane MUP-a Srbije. Oni su osumnjičeni za napad na ustavno i zakonsko uređenje Kosova i ometanje službenog lica u vršenju dužnosti, i određeno im je policijsko zadržavanje do 48 sati.

Uhapšeni pripadnici MUP-a Srbije radili su na izdavanju pasoša i vozačkih dozvola u odeljenju Policijske uprave Gnjilane, koje se od 1999. nalazi u Vranju. Oni su poznati i srpskom i albanskom stanovništvu u Kosovskom pomoravlju, jer su i jedni i drugi koristili njihove usluge.

U kosovskoj policiji kažu da ne mogu da daju nikakve detalje u vezi sa jutrošnjom akcijom u gnjilanskom regionu.

(M. S. / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • strikla

    31. maj 2012 | 16:05

    BORKOOOOOO, TADICUUUU, DACICUUUU ajde drtine objasnite siptarima da je KiM pod nadlezstvom Srbije !!! Seme vam se utrlo, i vama ce jednog dana noge biti kratke ....!!!

  • Aleksandar

    25. februar 2012 | 17:30

    Denic Trajan je necijom greskom pogresno priveden nikad nije bio zaposlen u MUP-u Srbije!

  • telegrafrs

    25. februar 2012 | 12:58

    Kosovski specijalci uhapsili šest srpskih policajaca! | http://t.co/JAv8ftjk

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA