Zaklao celu porodicu, pa legao da spava! (VIDEO)

Anksiang Du ubio je svog bivšeg poslovnog partnera i njegovu porodicu višestrukim ubodima noža, nakon čega je legao da se odmori na mestu zločina, a zatim napustio Veliku Britaniju. Uhapšen je 14 meseci kasnije u Maroku

  • 2

Anksiang Du ubio je svog bivšeg poslovnog partnera Džifeng Dinga, njegovu ženu Ge Čui i dve ćerke Ksing (18) i Alis (12), nakon čega je iz Velike Britanije pobegao u Maroko, u kojem je posle 14 meseci uhapšen.

Svirepo višestruko ubistvo koje je izveo nožem ide i na savest policiji iz Vutona u Northemptonširu, koja nije adekvatno odgovorila na panični poziv jedne od nastradalih devojčica.

Pa ipak, ono što javnost najviše intrigira je mirnoća sa kojom je ubica putovao od mesta ubistva do trenutka kada napušta zemlju, što je naknadno pronađeno pregledom sigurnosnih kamera.

Nakon što je 29. aprila 2011. nožem sa 23 uboda ubio Džifenga, njegovu ženu sa 13, a devojčicu Ksing sa 11 i Alis sa 4 uboda, ubica Anksiang leže da spava na mestu zločina i tek uveče kolima ubijene porodice napušta grad. Potom se u Londonu ukrcava u autobus i putuje dalje za Francusku i konačno u Maroko, gde je 14 meseci kasnije uhapšen kao noćni čuvar na gradilištu.

Motiv ubistva je izgubljena parnica oko kompanije za lekovito bilje koja je između ubice i Džifenga trajala čak 10 godina. Anksiang je na ime sudskih troškova ostao dužan 88 hiljada funti, nakon čega je svojoj porodici napisao oproštajno pismo i uputio se ka kući u kojoj je izvršio zločin.

Nakon paničnog poziva devojčice, policija je napravila katastrofalnu proceduralnu grešku i odlazi na pogrešnu adresu, a tek nakon dva dana i urgencija sa raznih strana, policija ulazi u kuću.

Smatra se da zločin ne bi bio sprečen, ali je sada sasvim sigurno da ubica koji je zaspao na mestu zločina ne bi pobegao iz zemlje.

Anksiang će najverovatnije biti osuđen na doživotnu robiju, a njegovo hladnokrvno putovanje nakon ubistva možete pogledati na snimku.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA