BEZ PONUDA: Niko ne želi Kroacija erlajnz?

Hrvatska avio-kompanija susrela se sa velikim problemom, jer je rok dostave za kupovinu 49 odsto deonica ove kompanije istekao, a u Centar za restrukturiranje i prodaju nije stigla nijedna ponuda

  • 13

Za kupovinu 49 odsto deonica hrvatskog avio-prevoznika Kroacija erlajnz, nije stigla nijedna ponuda, piše danas Jutarnji list, pozivajući se na informacije kojima raspolaže Centar za restrukturiranje i prodaju (CEP) nakon što je rok za dostavljanje ponuda istekao u ponoć.

Na sastanku Komesarijata za upravljanje strateškim trgovačkim društvima u CEP-u danas će nadležni ministri odlučiti šta dalje. Prema informacijama Jutarnjeg, ako ne stigne nijedna ponuda, najverovatnije će konkurs biti produžen za još mesec dana.

Sagovornici zagrebačkog lista su juče tvrdili da postoje usmena uveravanja iz indonežanske avio-kompanije Garuda da će njihova ponuda ipak stići u Zagreb.

Kao potencijalni kandidati za kupovinu Kroacija erlajnza, uz Garudu, spominjani su i Čajna sautern erlajnz, turski Turkiš erlajnz, Etihad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Bez obzira na rezultat konkursa, hrvatska avio-kompanija će da nastavi sprovođenje plana restrukturiranja, ali ako ne bude strateškog partnera, vlastitim sredstvima će morati da učestvuje u njegovom sufinansiranju u visini od 100 miliona evra, piše list.

Prema finansijskim rezultatima, u tri kvartala ove godine restrukturiranje kompanije ide jako dobro i kompanija je ostvarila dobit od 2,67 miliona evra i ukupan pozitivan pomak od 3,97 miliona evra u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Podsećanja radi, Hrvatska avio-kompanija je u poslednjih nekoliko meseci imala ogroman problem sa avionima koji su imali veliki broj kritičnih situacija za vreme letenja. U septembru je avion ove kompanije sleteo u Cirih nakon problema u vazduhu, dok je u avgustu morao prinudno da sleti zbog kvara na hidraulici.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA