• 3

Palma: Dajte nekog Grka za Muzej voštanih figura!

Dragan Marković Palma ponudio je članovima političko-privredne delegacije gradova Katerini, Paralei i regije Pieria iz Grčke jedno mesto u Muzeju voštanih figura za znamenitu ličnost, Grka iz tog dela Grčke

  • 3

Dragan Marković Palma ponudio je članovima političko-privredne delegacije gradova Katerini, Paralei i regije Pieria iz Grčke jedno mesto u Muzeju voštanih figura za znamenitu ličnost, Grka iz tog dela Grčke.

- Vaše je da odaberete ličnost, da pošaljete njenu sliku, a sve ostalo je naše - rekao je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

On je napomenuo da će to biti prva voštana figura neke ličnosti iz druge zemlje. Predlog Markovića, delegacija iz Grčke je pozdravila dugim aplauzom. Privredno-politička delegacija iz Grčke nalazi se u trodnevnoj poseti Jagodini, a današnjem susretu jagodinskih i grčkih privrednika prisustovao je i prvi sekretar Ambasade Grčke u Beogradu Georgios Čatzipetros.

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Muzej voštanih figura u Jagodini, jedini u Srbiji, otvoren je u aprilu 2008. godine i u njemu se nalazi 27 voštanih figura najvažnijih ličnosti srpske istorije, kulture, nauke, crkve i sporta. Pored izloženih figura, predstavljeni su orginalni kostimi, oružje, kopije retkih knjiga, makete manastira i ratne zastave iz vremena i okruženja u kome su te ličnosti živele i radile. Muzej godišnje poseti oko 35.000 ljudi, uglavnom, školske ekskurzije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vozd

    Mogao si Sopena da dovedes da naprave kalup i usput na neku svadbu da zaradi neki dinar

  • Mladen

    ..a sto tebe ne stave...shvatam bilo bi skupo..toliki materijal

  • Ivan Bosanac

    A vidi mu glaveeee...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima