U kamionu na prelazu Horgoš pronađeno 195.000 funti

Carinici su na suvozačevoj strani kamiona,u prostoru namenjenom za alat, iza dva protivpožarna aparata, otkrili plastičnu žutu kesu i platnenu zelenu torbu sa četiri paketa novčanica zapakovanih u aluminijumsku foliju

  • 0

Carinici su na graničnom prelazu Horgoš, na ulazu u Srbiju, zaplenili 195.000 funti koje su bile sakrivene u kamionu kruševačke registracije kojim je upravljao srpski državljanin, a koji je prevozio humanitarnu pomoć.

Kamion je prevozio humanitarnu pomoć iz Velike Britanije u Srbiju, a kao krajnja destinacija navedena je Vrnjačka Banja. Na pitanje šta ima da prijavi za carinsku kontrolu, vozač je odgovorio da nema ništa.

Carinici su na suvozačevoj strani u prostoru namenjenom za alat, iza dva protivpožarna aparata, otkrili plastičnu žutu kesu i platnenu zelenu torbu sa četiri paketa novčanica zapakovanih u aluminijumsku foliju.

Vozač je tvrdio da novac nije njegov i da nije znao šta prevozi, već da je za određenu novčanu nadoknadu pristao da ih stavi u prostor za alat.

Prebrojavanjem je otkriveno da se radi o 11.744 novčanice u apoenima od 5, 10, 20 i 50 funti, navodi se u saopštenju Uprave carine Srbije.

(Telegraf.rs / FoNet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA