• 22

LJUTI NA ČEPURINA: Podgoricu uvredila izjava o majmunskoj politici

Zvanična Podgorica je u regovanju povodom izjave ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Čepurina ocenila da je istup ruskog diplomate "potpuno suprotan standardima poštovanja i pristojnosti u diplomatskoj i međudržavnoj komunikaciji"

  • 22

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova (MVPEI) saopštilo je danas da je izjava ruskog ambasadora u Srbiji da je "majmunska politika" to što Crna Gora hoće u NATO "neprihvaljiva" i da ne odražava "tradicionlano dobre odnose" između Moskve i Podgorice.
Čepurin je, kako prenose mediji, rekao da je "majmunska politika" to što Crna Gora hoće u NATO.

- U politici, kao i svuda, postoje majmuni. To je kao moda. Najpre to neko radi svesno, a onda se pojavi mnogo njih koji za njim trče, nadajući se banani - citiraju mediji izjavu ruskog diplomate sa jednog javnog predavanja u Beogradu.

Zvanična Podgorica je u regovanju povodom izjave ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Čepurina ocenila da je istup ruskog diplomate "potpuno suprotan standardima poštovanja i pristojnosti u diplomatskoj i međudržavnoj komunikaciji".
- Uvereni smo da ovakav istup, kojim se dovode u pitanje spoljnopolitički prioriteti i vrednosti kojima teži Crna Gora, kao kandidat za EU i NATO, ni na koji način ne odražava tradicionalno dobre političke i diplomatske odnose Crne Gore i Rusije, niti izražava karakter, principe i ciljeve ruske politike u međunarodnim odnosima - navodi se u reagovanju crnogorskog ministarstva.
Ocenjeno je i da to što je Čepurin stav saopštio na javnom skupu u trećoj zemlji "teško može biti shvaćen kao prijateljski u partnerski doprinos saradnji i stabilnosti regiona".
(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima