• 9

Blago vraćeno u Titov sef

- Ništa sa spiska ne nedostaje, čak smo našli dve-tri stvari više. Sada je sve na ostavinskom sudu. Koga on bude imenovao za naslednika, i kada to postane pravosnažno, taj će dragocenosti moći da preuzme - rekao je Oliver Antić

  • 9

Komisija koju je formirao predsednik Srbije za otvaranje depozita 555 u NBS, poznatijeg kao Titov sef, završila je posao i nađene dragocenosti vraćene su u sef.
- Konsultovali smo se sa sudom, koji je rekao da nema uslova da čuva stvari, pa su one iz bezbednosnih razloga vraćene u depozit. Sa njih je skinuta oznaka državne tajne. Ništa sa spiska ne nedostaje, čak smo našli dve-tri stvari više. Sada je sve na ostavinskom sudu. Koga on bude imenovao za naslednika, i kada to postane pravosnažno, taj će dragocenosti moći da preuzme - kaže za "Novosti" predsednik Komisije Oliver Antić.

Većina nađenih stvari ima grb ili monogram Karađorđevića, što je potvrdio i sudski veštak. Među nađenim blagom ima dosta toga sa monogramom kraljice Marije, zatim orden njenog oca, rumunskog kralja, kao i medalje oba kralja Petra i Aleksandra, a većina stvari je iz perioda između dva svetska rata.
(Telegraf.rs / Izvor: Novosti.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragi

    Cak I sefu visak. E kad si nas Ti vodio svuda je bilo viska. Odkada nisam primio visak? Samo tada sam bio ponosan gradjanin Evrope. Tada sam od svoje plate uzivao I kurcio se po Poljskoj, Bugarskoj.... Samo sam tada mogao da skoknem do Trsta po garderobu. Vi mladi to nikada necete doziveti sa ovim skotovima. Tako mi je zao zbog vas. Posle Tita, Kita! Tada je na vlasti bila radnicka klasa na celu sa drugom Titom. Ako niste znali kada je umro cak je I u Norveskoj bila trodnevna zalost.

  • Dragi

    TITO. Ti si bio nase blago. Druze, Stari.

  • Weber S

    Brzo napravljene kopije.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima