HAOS U BANGKOKU: Demonstranti upali u generalštab!

Višednevni protest u Tajlandu se nastavlja, lider demonstranata ne želi ni da pregovara jer opozicija neće dozvoliti opstanak vlade

  • 0

Oko 1.000 učesnika demonstracija protiv vlade u Tajlandu upali su jutros u objekat generalštaba Kraljevske vojske u Bangkoku, u poslednjem u nizu incidenata tokom protesta na kojima već šest dana traže ostavku premijerke Jingluk Šinavatre.

- Želimo da znamo na čijoj je strani vojska - uzvikivao je jedan od demonstranata, kako je preneo Rojters.

Predstavnica za medije tajlandske vojske izjavila je agenciji Frans pres da su se demonstranti nasilno probili kroz kapije generalštaba i da su i sada tamo. Ona je rekla da načelnik generalštaba nije u svom kabinetu.

Više demonstranata okupilo se danas i ispred sedišta vladajuće partije, javile su agencije. Premijerka je u četvrtak tražila od demonstranata da obustave proteste, pošto je "preživela" glasanje u parlamentu, ali je lider protesta Sutep Taugsuban odbacio njen apel i istakao da opozicija "više neće dozvoliti" opstanak vlade.

Protekle sedmice Tajlanđani, nezadovoljni vladom, nasrtali su na više zgrada u kojima je sedište državne uprave. Oni su u četvrtak upali u sedište policije u Bangkoku blokirajući ulaz zaposlenima.  Vlada je od lidera protesta tražila da pristanu na razgovore, ali su oni to odbili.

U međuvremenu povećana je bezbednost oko sedišta vladajuće partije. Policija tamo raspoređuje oko 300 svojih pripadnika.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA