• 20

Albanka optužila Šakale da su je silovali kad je imala 14 godina!

Devojka (28) je na suđenju pripadnicima paravojne jedinice "Šakali" kao silovatelje označila optužene Milojka Nikolića i Srećka Popovića

  • 20

Albanka sa Kosova (28) posvedočila je juče pred Odeljenjem za ratne zločine u Beogradu, na suđenju pripadnicima paravojne jedinice "Šakali", da su je dvojica optuženih silovala u selu Pavljan 14. maja 1999. godine.
Ona je kao silovatelje označila optužene Milojka Nikolića i Srećka Popovića, navodeći da je u vreme tog zločina imala 14 godina.

Postupajući tužilac je za svedokinju zatražio status "posebno osetljivog svedoka" s obzirom na uzrast, životno iskustvo, način života, pol, zdravstveno stanje, prirodu, način ili posledice izvršenog krivičnog dela. Suđenje će biti nastavljeno svedočenjem drugih oštećenih video-linkom sa Prištinom.
Vođa "Šakala" bio je Nebojša Minić, zvani Mrtvi, koji je u bekstvu preminuo od side u Argentini.

Na optužnici zbog zločina su Ranko Momić, zvani Bosanac, Zoran Obradović, zvani Buba, Toplica Miladinović, Srećko Popović, Slaviša Kastratović, Boban Bogićević, Zvonimir Cvetković, Radoslav Brnović, Vidoje Korićanin, Veljko Korićanin, Abdulah Sokić, Milojko Nikolić, Zoran Obradović i Ranko Momić.
Optužnica tereti "Šakale", pripadnike teritorijalne odbrane i rezervnog sastava policije, za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u selima Ćuška, Ljubenić, Pavljan i Zahač na teritoriji opštine Peć (KiM), zbog ubistva preko stotinu albanskih civila tokom aprila i maja 1999. godine.
U optužnici se ističe da su "Šakali" pri izvršenju dela pokazali izuzetnu surovost, brutalnost, bezosećajnost i bezobzirnost.
Za sada neidentifikovani pripadnici "Šakala" uzimali su malu decu od okupljenog stanovništva, stavljali im nož pod grlo, pucali neposredno ispred nogu civilnog stanovništva, premlaćivali pojedine muškarce naočigled žena i dece, ubistva vršili na svirep i podmukao način, neretko pucajući žrtvama u leđa i ispaljujući u njihova tela veliki broj projektila, nakon čega su većinu tela zapalili, sa ciljem da onemoguće utvrđivanje identiteta žrtava.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radojkica

    Sramota

  • Kazanova

    @ bojane za tebe su divlji ljudi oni koji su silovani ili oni koji silovaju 14 godisnjicu ??? To je za tebe SITNICA idi se leci..!!!

  • forbiddenhisory

    Te koji su to uradili treba kazniti najgorom kaznom bez obzira na nacionalnost!! Sramota za muski rod!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima