• 0

Hapšenja u Vranju zbog muljanja sa zgradama!

Pripadnici Uprave kriminalističke policije priveli su u Vranju sedam osoba osumnjičenih da su zloupotrebama prilikom izgradnje stambeno-poslovnih objekata stekli protivpravnu imovinsku korist od blizu dva miliona evra

  • 0

Sedam osoba privedeno je u Vranju zbog sumnje da su napravili zloupotrebe prilikom izgradnje stambeno-poslovnih objekata. Oni su navodno time stekli protivpravnu imovinsku korist od blizu dva miliona evra.
Iza rešetaka su se našli vlasnik "Europetrola" Goran Vučković, suvlasnici "7. jula" Dragan Jović i Novica Stošić, zatim šef vranjske građevinske inspekcije Vesna Jovanović, pa građevinski inspektor Zoran Cvetković, projektant inženjerske komore Srbije Snežana Ristić i načelnik opštinske uprave u Vranju Nebojša Ljubić.

Policija sumnja da su Vesna Jovanović, Novica Stošić i Goran Vučković zaključivanjem ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji firme "7. juli" sa "Europetrolom" omogućili ovoj drugoj firmi da od 2008. do 2010. izgradi četiri objekta bez građevinskih dozvola.
Oni su izgradili objekte sa većom kvadraturom u odnosu na kvadraturu postojećih objekata koji su pre gradnje srušili za skoro 1.400 kvadrata. Svi oni se sumnjiče da su na razlici između tržišne vrednosti lokala i troškova izgradnje pribavili protivimovinsku korist za ova dva preduzeća u iznosu od skoro 177 miliona dinara, to jest 1,5 miliona evra.
Zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreva položaja odgovornog lica, zloupotreva službenog položaja, građenje bez građevinske dozvole i poreska utaja, krivičnom prijavom biće obuhvaćeni:
Srbijana Savić iz Vranja, građevinski inspektor za grad Vranje, Snežana Mihajlo Odseka za preventivnu zaštitu Sektora za vanredne situacije odeljenje u Vranju, Živojin Mitrović iz Vranja, tehnički direktor JP "Vodovod" iz Vranja, Verica Jović iz Vranja, rukovodilac tehničke pripreme JP "Vodovod" iz Vranja, Bosanka Momčilović iz Vranja, tehničar saradnik u tehničkoj pripremi JP "Vodovod" iz Vranja, Blagoje Pešić iz Vranja, odgovorni projektant inženjerske komore Srbije, Miodrag Zdravković iz Vranja, generalni direktor "Elektrodistribucije" Vranje, Staniša Pešić iz Vranja, direktor Pogona PD "Jugoistok" Niš, ogranak Vranje.
(Telegraf.rs / Izvor:  Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima