• 23

MRZITE ČEKANJE NA ŠALTERIMA? Koje vas institucije najviše nerviraju?

Šalterski službenici često posao za koji je potrebno desetak minuta mogu pretvoriti u noćnu moru. Ovo su neke od institucija koje vam najviše kidaju živce

  • 23

Završavanje poslova koji uključuju neku gradsku instituciju postaje prava noćna mora. Ili će vam tražiti sada već čuveni "još jedan papir" kako biste upotpunili potrebnu dokumentaciju, ili će vam zbog "ljubaznih" šalterskih službenika presesti i sam dolazak. Upućivanje sa šaltera na šalter ili iz jedne kancelarije u neku drugu može vam, takođe, neizmerno "olakšati" sve što treba da završite.
Građevinska odeljenja u opštinama

Svi koji su imali posla s ovim odeljenjima veoma se raduju odlasku i sakupljanju papira za neku, primera radi, građevinsku dozvolu. Tu su vam potrebna razna rešenja, potvrde, dozvole i, taman kad pomislite da ste sakupili sve, skoro uvek će se ispostaviti da - niste u pravu. Naravno, da vam fali još nešto, saznaćete direktno na licu mesta, od "ljubaznih šalterskih službenika".
RFZO i PIO
Institucije koje nekako idu ruku pod ruku. Overu knjižice za nezaposlene možete praktično čekati do besvesti.  Ne daj bože da imate neko komplikovano pitanje u bilo kojoj od ove dve institucije, sistem rešavanja problema je vrlo interesantan.
- Došla sam da overim knjižicu, ali sam sa poslodavcem imala potpisan ugovor o delu. Pošto prvi službenik nije znao ni šta mi od papira treba ni da li sam sve donela, pitao je službenika do sebe, taj je pitao sledećeg, on sledećeg i svi su me gledali sumnjičavo. Bili su prilično neljubazni i bilo mi je jako neprijatno. Tek posle pola sata čekanja pitali su ženu koja im je nadređena. Onda im je ona, preda mnom, kao u školi objašnjavala šta je sve potrebno imati za overu knjižice - priča čitateljka Telegrafa.

Zdravstvene ustanove
Odmah na ulazu, čim predate knjižicu, možete se suočiti sa potencijalnim problemom: pao je sistem. To nije ništa neobično, pa su se tako, nedavno, ljudi vraćali kućama iz upravo tog razloga i to nekoliko puta za nekoliko dana. Redosled predatih knjižica se ne poštuje, a često nije ni važno što ste se s izabranim lekarom dogovorili da dođete u određeno vreme. Ni medicinske sestre nisu osobito ljubazne, pa se dok dođete kod lekara koji su obično ljubazni, treba naoružati strpljenjem.
Banke i pošte
Često se dešava da u ovim institucijama radi samo jedan ili dva šaltera pa se lako napravi gužva. Pojedini bankarski službenici ne znaju kakve usluge nudi banka u kojoj rade. Nije retka situacija ni da vaša pošiljka koju niste primili, umesto u poštu u koju inače stiže, stigne u - neku drugu.
Spisak se ovde ne završava. Tu su i sudovi, elektrodistribucije, Poreska uprava, Agencija za privredne registre i tako dalje.
Koje institucije vas najviše nerviraju toliko da vam i pomisao da treba da idete tamo presedne? Ostavite vaš odgovor u komentarima.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Николас

    Регистрација возила - СУП. ОВЕРЕ ПУНОМОЋИ,УГОВОРА МА СВЕГА У ОПШТИНАМ, НЕДАЈ БОЖЕ ДА МОРАШ У СОЦИАЛНО ИЗ БИЛО КОГ РАЗЛОГА. ДА ДАНАС У 21 ВЕКУ ИМАШ ПРОЦЕДУРУ ЗА ИЗВОД КРШТЕНИЦУ ВЕНЧАНИ ЛИСТ. И НЕ ДАЈ БОЖЕ ДА ОВО ДОПРЕ ДО ПРАВИХ ЉУДИ КОЈИ ИМАЈУ УТИЦАЈ ДА ОВО ПРОМЕНЕ. БИРОКРАТИЈА ! ЈАКО ВЕЛИКИ БРОЈ ЉУДИ У НАШОЈ СРБИЈИ РАДИ ПОСЛО ВЕ КОЈЕ МОЖЕ ДА ОБАВИ 5 ПУТА МАЊЕ ЉУДИ. МА НЕ МОГУ ВИШЕ ДА СЕ НЕРВИРАМ

  • Ex sns

    Sup,Katastar,Pio,Rfzo,Poreska uprava,Bolnice,ma ne zna se ko je gori od njih ! Katastrofa.

  • Dragi

    U mojoj posti red do vrata a na salteru zena kuca sa jednim prstom! Pa uz to I isplazi jezik a drugom rukom drzi naocare. Bruka. Sto ih bre ne nauce da kucaju. Deca na kompu pisu prstici samo lete ali za njih nema posla. Ko zaposljva te tetrebe da mi je znati.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima