• 7

NEMAČKA: Uhapšen policajac ljudožder

Ljudožder je već početkom novembra izvršio ubistvo, a zatim leš raskomadao i zakopao na svom imanju. Policija istražuje da li je potencijalni ubica pojeo deo žrtve

  • 7

Nemački istražni organi su uhapsili Detlefa G., policajca Pokrajinske kriminalističke službe (LKA) u Drezdenu, zbog sumnji da je svog partnera (59) ubio i raskomadao, a možda pojedine delove tela i pojeo, preneli su nemački mediji.
Viši državni tužilac Lorenc Haze je rekao da je protiv osumnjičenog podignuta optužnica, a mediji prenose da policija istražuje da je potencijalni ubica, možda, i pojeo deo žrtve.

Osumnjičeni Detlef G. je radio u Kriminalističko-tehničkom institutu LKA kao analitičar rukopisa, pre više godina se razveo od svoje žene i u međuvremenu živeo sa jednim mladićem, ali ga taj odnos, izgleda, nije činio zadovoljnim, pa je na jednoj internet stranici za kanibale upoznao svoju kasniju žrtvu - kratak je opis situacije ove priče od seksa do smrti u kojoj su, verovatno, i žrtva i počinilac imali svoje i planove i želje.
Ubijeni partner iz Hanovera je na toj stranici, naime, tražio nekoga ko će ga ubiti i našao je svog ubicu u Detlefu G., homoseksualnom policajcu koji ga je pozvao na susret u Rajhenau, gde je došlo do strašnog zločina, smatraju eksperti.

Kako danas tabliod "Bild" u krugovima istrage saznaje, LKA policajac je već početkom novembra izgleda izvršio ubistvo, doživeo svoje seksualne fantazije, a zatim leš raskomadao i zakopao na svom imanju. Pošto je žrtva prijavljena kao nestala, policija je krenula u akciju i danas otkrila delove tela, ali ne sve.
Nemačka se poslednjih petnaestak godina susretala sa najmanje dva slučaja ljudožerstva.
Pre par godina je Jan O. (26), otužen za svirepo ubistvo tinejdžera Tobijasa i Nine, privukao pažnju nemačke javnosti ne samo detaljima o nesrećnom detinjstvu ubice, kome je, prema izjavama sopstvene majke, samo jedna pogrešna reč bila dovoljna pa da eksplodira, već i izjava o tome da je, izgleda, pio krv žrtava. Šta je, međutim, to što je Jana O. nateralo da ubije tinejdžere i da svoje kanibalske fantazije ostvari, nije poznato, ali je poznato da je njegovo detinjstvo bilo veoma teško.
Nemačka javnost je pre nekoliko godina bila užasnuta pričom o "Kanibalu iz Rotenbruga" - inženjeru Arminu Majvesu, koji je u martu 2001. godine ubio, raskomadao i pojeo svog partnera, jednog berlinskog inženjera. Majves, koji je zbog tog zločina osuđen na osam i po godina zatvora,  svoju žrtvu pronašao je preko interneta.
(Telegraf.rs / Tanjug / Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima