Hrvat organizovao najveću pljačku dragulja!

Švajcarska policija identifikovala je grupu koja je prošle godine na sajmu "Bazelvorld" ukrala dijamante vredne osam miliona švajcarskih franaka

  • 0

Švajcarska policija identifikovala je organizatora prošlogodišnje spektakularne krađe dragulja vrednih osam miliona švajcarskih franaka u Bazelu. Istraga je pokazala da je pljačku počinila grupa pljačkaša iz istočnoevropskih zemalja, specijalizovana za krađe nakita, dijamanata i vrednih starina, koja deluje u celom svetu.  Nijedan dijamant do sada nije pronađen.

Državno tužilaštvo u Bazelu juče je objavilo da je glavni organizator prošlogodišnje krađe dijamanata na salonu ''Bazelvorld" Hrvat star 56 godina, koji je u bekstvu i za kojim je izdata međunarodna poternica za hapšenje, prenose hrvatski mediji. U krađi je ukupno učestvovalo osam osoba, ali nisu sve identifikovane. Do sada niko nije uhapšen, a vlasti su juče ponovno uputile poziv svim osobama koje nešto znaju da se jave policiji.

Pljačkaši su 30. marta prošle godine iz staklenog izloga ukrali četiri dijamanta. Dijamante su ukrali izraelskom draguljaru, koji je krađu primetio tek nakon 15 minuta, što je lopovima dalo dovoljno vremena da neopaženi izađu iz zgrade u kojoj se održavao najveći svetski salon nakita i satova.

Nijedan dijamant do sada nije pronađen.

(M. S./Vesti-online)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA