• 10

PUPOVAC: Nećemo ćirilicu poruka je koja znači nećemo Srbe u Hrvatskoj

Predsednik Srpskog nacionalnog veća smatra da se vodi kampanja u kojoj se "demonizira ćirilično pismo, u kojoj se stigmatiziraju Srbi i u kojoj se obnavljaju ratna sećanja i ratna retorika"

  • 10

Predsednik Srpskog nacionalnog veća (SNV) i poslanik u Saboru Hrvatske Milorad Pupovac rekao je danas, komentarišući finale procesa po tužbi i kontratužbi Hrvatske i Srbije za genocid, zakazano za 3. mart, da dolaze teška vremena za hrvatsko-srpske odnose, pa i za Srbe u Hrvatskoj.
Sve će zavisiti od toga šta će se tih nekoliko dana govoriti na sudu i u javnosti i koliko će ti govori poslužiti kao medij zagađivanja javnosti, rekao je Pupovac za B92.

Reagujući na proteste protiv ćirilice u Vukovaru, predsednik SNV je istakao da je situacija veoma ozbiljna, zbog toga što se vodi kampanja u kojoj se "demonizira ćirilično pismo, u kojoj se stigmatiziraju Srbi i u kojoj se obnavljaju ratna sećanja i ratna retorika".

Komentarišući ponašanje HDZ, koja je držala vlast u Vukovaru kada je donet statut i kada je uvedena dvojezičnost, a čiji predstavnici predvode proteste za ukidanje ćirilice, Pupovac je naveo da je očigledno došlo do preokreta u političkom životu HDZ.
- Povezali su se sa krugovima u političkom životu i sa pojedinim krugovima u crkvi, koji idu ''desnije'' u razumevanju stvari - rekao je on, ističući da reči "nećemo ćirilicu" predstavlja tešku poruku samu po sebi, koja istovremeno znači i "nećemo Srbe".
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mare

    Ja sam znao da smo mi Srbi jaki, ali da smo ovoliko jaki nisam mogao da predpostavim, jer svako vidi nasu jacinu u tome koliko smetamo nasom cirilicom...auuuuuuuuu nisamo jaki, nego vedrimo i oblacimo...!

  • ja

    Dajte onog Baju malog Knindzu....taj ce podici moral...par pesmica ,malo rakije,dobra slanina...pa da vidis borbe za ljudska prava!!!

  • Weber S

    Balvane na put, pa nadjite nekog ludog sefa stanice da digne bunu. Al prvo pesme o ugrozenosti.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima