Povećan broj ilegalaca na srpsko-bugarskoj granici!

Organizatori ovih transfera ilegalaca preko granice svoje usluge naplaćuju i do 1.000 evra, zarađujući tako ogroman novac na muci ilegalaca koji uglavnom potiču iz ratom zahvaćenih područja i siromašnih zemalja

  • 5

Broj pokušaja ilegalnog prelaska državne granice sa Bugarskom ove godine višestruko je povećan u odnosu na prošlu godinu.

Po podacima Policijske uprave Pirot, tokom cele prošle godine državnu granicu sa Bugarskom zabeleženo je 37 pokušaja ilegalnog prelaska granice, a ove godine, za prvih deset meseci, čak 255, što je ogromno povećanje.

Osim na samom graničnom prelazu Gradina, gde ilegalci granicu pokušavaju da pređu sakriveni u raznim šupljinama u šleperima, kamionima, autobusima ili kamp prikolicama, veliki broj ilegalnih prelazaka pokušava se i preko Stare planine, koja predstavlja prirodnu granicu između Srbije i Bugarske.

Organizatori ovih transfera ilegalaca preko granice svoje usluge naplaćuju i do 1.000 evra, zarađujući tako ogroman novac na muci ilegalaca koji uglavnom potiču iz ratom zahvaćenih područja i siromašnih zemalja.

(G. P.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marrina

    30. novembar 2013 | 10:49

    Samo nek ih pustaju,posle ce da traze deo Srbije kao svoju zemlju..evo sad i Bugari traze deo nase zemlje...samo nek pustaju svakakvu bagru a srbe nek tretiraju kao da smo nacionalna manjina...

  • Drragi

    30. novembar 2013 | 06:57

    Prvi znak da smo dobra zemlja cim trce ovamo.

  • Marinna, tako beše

    30. novembar 2013 | 03:47

    Pa i treba da dolaze. U Srbiji se ni za ubistvo ne odgovara. Drenička grupa pomilovana i narod ćuti umesto da se traži hitna smena vlade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA