• 9

Ko plati 60 odsto duga za struju, 40 mu oproste!

Dugovi, u zavisnosti od visine iznosa, mogu da se izmire na 12 do 120 rata, a u slučaju reprograma do 60 rata korisnik dobija otpust dela duga. Dužniku koji odluči da plati odjednom 60 odsto duga, biće oprošteno preostalih 40 odsto dugovanja

  • 9

Dužnici koji žele da sklope sporazum o reprogramu duga za struju danas imaju poslednju priliku, jer zvanično ističe rok za mogućnost sklapanja konačnog reprograma, koji je EPS ponudio potrošačima.
EPS je zbog gužvi zatražio da sve elektrodistribucije danas povećaju broj šaltera za tu uslugu, a zbog velikog interesovanja građana da u poslednjem trenutku reprogramiraju dug za struju, zahteve će primati i sutra.

Ovo je poslednji reprogram i poslednja šansa dužnicima da plate dugovanja za struju na rate, kažu u EPS-u i podsećaju da je akcija za zaključivanje ugovora o reprogramu počela 15. avgusta ove godine.

Dugovi, u zavisnosti od visine iznosa, mogu da se izmire na 12 do 120 rata, a u slučaju reprograma do 60 rata korisnik dobija otpust dela duga. Dužniku koji odluči da plati odjednom 60 odsto duga, biće oprošteno preostalih 40 odsto dugovanja.
Sporazum mogu zaključiti svi dužnici, pa i oni koji su tuženi i oni kod kojih je pokrenuta prinudna naplata, ali uz uslov da privrednom društvu za distribuciju nadoknade sve troškove sudskog postupka.
Čak i potrošači koji su ranije potpisali sporazume o reprogramu, mogu da se prilagode novim povoljnijim uslovima izmirenja duga. Ukupan stari dug privrede i domaćinstava bio je oko 78 milijardi dinara, a reprogramom je do sada naplaćeno oko 20 odsto potraživanja. Iz EPS-a poručuju da će dužnici koji ne sklope sporazum o otplati duga na rate već u decembru ući u proces prinudne naplate, a ako to ne bude moguće, sledi tužba i sudski postupak.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cobi ns

    Opet budale koji plaćaju!?!Odlična stimulacija i nauk za redovne platiše.....plaćaj,dobićeš magareće uši!!

  • Nesalomivi

    A mi koji placamo redovno ko nas j...be .Bice da nema ko nas ne jeb...cka

  • Ljiljana

    Онај ко редовно плаћа, до наведеног датума, треба да добије бар 10 посто попуста.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima